Družabno

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

 

Leto dni pred obeležitvijo dveh desetletij na slovenski glasbeni sceni je Alya izdala nov album z naslovom Iz dnevne sobe. Nanj je uvrstila svoje navečje hite, ki jih je preoblekla v nove ritme ter jim dodala še bolj sproščen pridih. Predstavnikom sedme sile in številnim glasbenim kolegom jih je sinoči predstavila v Siti teatru, kjer je vnovič dokazala, da je oder resnično njen dom, v katerem kraljuje njena velika ljubezen do glasbe.

V intimnem vzdušju Siti teatra je Alya dokazala, da s svojo karizmo in glasbenimi stvaritvami v vsak prostor prinese obilo topline, ljubezni in energije.

Alya, ki jo poznamo kot pravo energijsko bombico, je občinstvu ta večer odstrla svojo mirnejšo, nežnejšo plat. Idejo za tovrsten album je dejansko dobila v dnevni sobi, ko je z ekipo razmišljala, kako bi oblikovali nove aranžmaje ter vzdušje na koncertih naredili še toplejše, prijetnejše ter občinstvu vzbudili občutek domačnosti.”Dajmo jih povabit kar v mojo dnevno sobo!,”je takrat dejala in tako je nov projekt dobil krila.Tudi snemanje je potekalo na “star” način, saj je celoten band v studiu igral istočasno.

V dnevni sobi so Alyo obiskali številni glasbeni gostje. Kot prvi se ji je na klaviaturah pridružilRaay, s katerim sta zapela in zaigrala Alyin veliki hit “Za naju”. Sledil je obiskKvatropircev, ki so skupaj z Zvezdo večera predstavili novo, že skoraj country verzijo istoimenske skladbe. Kot zadnji pa je Alyin koncert s svojo prisotnostjo in glasom počastilNeno Belan. Z njim je Alya zapela pesem Misunderstandings, pri kateri sta združila svoje ustvarjalske moči že leta 2015, ko sta z njo nastopila na slovenskem izboru za Evrovizijo.

Alya je bila nad vzdušjem in odzivom publike več kot navdušena.”Super je bilo. Vsak dan bi imela takšno dnevno sobo doma. Podpišem, prisežem. (smeh) Obiskovalci so bili presenečeni, da smo Kvatropirce dali v ta aranžma. Z njimi delam že nekaj časa skupaj na koncertih in mislim, da so bili krasna popestritev.”

Tokrat se je na odru obkrožila s samimi kavalirji – glasbenim producentom Raayem, Nenom Belanom in Kvatropirci.

Da je Alya v vseh letih svojega ustvarjanja že do sedaj pustila močan pečat, dokazuje tudi dejstvo, da je bila mlajšim glasbenim kolegom vzor že od samega začetka. Temu je nedvomno pritrdilaNika Zorjan.”Lahko samo rečem kapo dol Alyi. Jaz sem njena oboževalka že od malih nog. Priznam, da imam še zdaj v moji sobi njen plakat na vratih. Nisem ga še odstranila in ga tudi ne bom, ker jetonostalgija na moje najlepše otroštvo. Najbolj sem bila navdušena nad njenimi starimi skladbami, kot so Omama, Fluid, Zvezda večera. Komaj sem se zadržala, da nisem vstala, zaplesala, predvsem pa zapela pred vsemi.” (smeh)

Spoštovanje in občudovanje pa Alya uživa tudi glasbenikih, ki imajo za sabo še daljšo kariero.”Alyo spremljam že dolgo časa. Slišal sem jo že v mnogih edicijah. Te akustične sem se še posebej veselil in mislim, da je skladbe zelo lepo nadgradila,”je povedalJože Potrebuješ.

Manjkala ni niti prva dama slovenske glasbeHelena Blagne, ki je Alyo na koncertu poslušala prvič.”Po slišanem sodeč botoen krasen projekt. Je res dober album. Zelo prijetno sem presenečena. Moram reči, da je blazna energetska bomba. Dobra vokalistka in performerka. Želim ji veliko uspehov in prepričana sem, da bo album našel mesto, ki mu pripada.”

Z zanimanjem so novim aranžmajem Alyinih desetih hitov prisluhnili duo BQL in Nika Zorjan, zakonca Potrebuješ, Helena Blagne in Miha Deželak.

Skupaj z eno od največjih ljubljenk slovenskega občinstva so njene osvežene hite prepevali tudi številni znani Slovenci. Med drugimTomaž Kozlevčar, Dejan Krajnc, Nino Ošlak, Anabel, BQL, Miki Vlahovič, Miha Deželak, Ula Ložar, Klara Jazbec, Milan Gačanovičin drugi.

Med povabljenci je bilo moč opaziti tudi Mikija Vlahoviča – v družbi mojstra Bisonka, Marjetko in Raaya Vovka, Dareta Heringa in Tomaža Kozlevčarja ter Niko Zorjan in Anabel.

Priljubljena Mozirčanka, zaljubljena v glasbo in življenje, je svojo neusahljivo energijo tokrat odela v malce bolj umirjene tone, a zato nič manj iskrive. Nešteti nastopi in leta ustvarjanja ter prepevanje publike od prve do zadnje skladbe pa so jasen pokazatelj, da Alya sestavlja nepogrešljiv del slovenskega glasbenega mozaika.

FOTOGRAFIJE S PREDSTAVITVENEGA KONCERTA

Foto: Sašo Radej in Matic Gabriel

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR M:+386 41 325 440 E:katja.mlakar@avi.si DOMEN MAVRIČ M:+386 41 875 160 E:domen.mavric@avi.si

16. 4. 2019

Avtor

Administrator