V oddaji Tednik so podrobneje predstavili akcijo Pomežik soncu in sporočili končni znesek, ki ste ga gledalke in gledalci prispevali v dobrodelnem tednu. Foto: Žiga Culiberg

V dobrodelnem tednu je Televizija Slovenija z oddajami Tednik, Vem! in Vikend paket podprla dobrodelno akcijo Pomežik soncu®. Številke za darovanje pa so bile odprte cel teden in v tem tednu smo z vašo pomočjo in pomočjo donatorjev zbrali sredstva za 7-dnevne poletne počitnice na morju za kar 191 otrok.

»Iskrena hvala RTV Sloveniji, da je ponovno izkazala dobro voljo in nas podprla. Hvala tudi vsem gledalkam in gledalcem, ki ste prispevali za boljši jutri otrok in družin. Na ZPMS verjamemo, da bomo skupaj spisali še kakšno lepo zgodbo – za srečno otroštvo vseh otrok,« je ob zaključku dobrodelnega tedna povedala Darja Groznik, predsednica ZPMS.

V dobrodelnem kviz Vem! so Darja Groznik, Emir Jušič in Saša Kranjc zbrali 500 evrov za projekt Pomežik soncu. Foto: Adrijan Pregelj

Poleg vaših dobrodelnih prispevkov so v dobrodelni izdaji kviza Vem! dodatnih 500 evrov priigrali še Darja Groznik, predsednica ZPMS, Emir Jušič, ravnatelj OŠ Nove Jarše in zborovodja otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše, znanega tudi pod imenom Rock mulčki, in Saša Krajnc, voditelj Dnevnika in eden od zaščitnih obrazov informativnih oddaj na TV Slovenija. Velikodušno donacijo ob 20-letnici projekta Pomežik soncu® je v višini 20 tisoč evrov prispevalo podjetje Lek, ki je podpornik projekta od samega začetka. Z donacijami sta se dobrodelni akciji pridružila tudi Bauhaus in Vzajemna.

»Letošnje leto je za humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) – Pomežik soncu® posebno leto, saj obeležuje 20 let programa, ki omogoča otrokom počitnice na morju. V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2 milijona evrov, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. Tudi letos bi radi počitnice zagotovili čim več otrokom, zato je sleherna pomoč pri zbiranju sredstev izjemno dragocena, še posebej, ko donacija doseže tako visoko številko. Hvaležni smo Leku, ki nam stoji ob strani že od vsega začetka programa. Zato upamo, da bomo še naprej tako uspešno sodelovali in skupaj uresničevali plemenito poslanstvo,« so zapisali na Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Tudi Vikend paket se je pridružil dobrodelni akciji. Darja Groznik, predsednica ZPMS (skrajno levo na fotografiji), se je zahvalila vsem, ki ste po svojim močeh prispevali za dobrodelno akcijo. Foto: Žiga Culiberg

RTV Slovenija se vsem, ki ste odprli srce in po svojih zmožnosti prispevali, da bodo letošnje poletne počitnice za številne otroke družin v stiski lepše in prijetnejše, iskreno zahvaljuje.

Avtor fotografije je Adrijan Pregelj in Žiga Culiberg. Fotografije so na voljo tukaj.