Kultura

Koncert: Irena Grafenauer s prijatelji, 23. 4

Irena Grafenauer s prijatelji

“Toje nekaj, brez česar ne bi mogla živeti. Če bi morala izbirati, ali raje oslepim ali oglušim, bi raje oslepela, samo da bi še lahko slišala!” Tako je svojo ljubezen do glasbe in muziciranja opisala Irena Grafenauer.

Ljubljenka mariborskega in svetovnega občinstva s svojimi virtuoznimi, tenkočutnimi in doživetimi interpretacijami vselej znova uroči slehernega obiskovalca svojih koncertov, ki nikoli niso zgoljto: karizmatična umetnica jih namreč s svojo prav posebno energijo spremeni v malone transcendentalna doživetja, ki se za vselej zapišejo v spomin.

Svetovno priznana flavtistka, ki je bila pred leti kot soustvarjalka festivala Glasbeni september redna gostja mariborskih koncertnih odrov, se v dvorano Union vrača z avtorsko obarvanim sporedom, ki zgoraj ubesedeno ljubezen do glasbe in muziciranja ne le izraža, temveč jo z močno osebnoizpovedno in čustveno noto razkriva kot svojo bivanjsko srž.

Zato ne preseneča, da je zatopriložnost ob sebi zbrala vrhunske glasbenike, ki so veliko več kot le koncertni sopotniki.

So prijatelji, s katerimi bo svojo ljubezen lahko delila in razdajala kot zna le ona!

5. koncert Komornegacikla 2018/2019

torek, 23. april,19.30,Dvorana Union,Maribor

Irena Grafenauer s prijatelji

Irena Grafenauer, flavta

Mate Bekavac, klarinet; Mairead Hickey, violina; Božena Angelova, violina; Gea Pantner, viola; Jaka Stadler, violončelo; Jošt Lampret, kontrabas; Per Rundberg klavir; Klaus Jäckle, kitara; Mia Skrbinac, pripovedovalka

Spored:

C. Debussy, G. Bizet, J. S. Bach, A. Lourie, O. Messiaen, W. A. Mozart, M. Krečič, E. Schulhoff, A. Roussel, C. M. von Weber, O. Golijov, izbrana poezija in priredbe ljudske glasbe …

Nakup vstopnic

Več informacij

Narodni dom Maribor

Ulica kneza Koclja 9

2000 Maribor

Informacijska pisarna

(02) 229 40 11

031 479 000

vstopnice@nd-mb.si

18. 4. 2019

Avtor

Administrator