Splošno

PRVI SENENI LABIRINT, LOV NA VELIKONOČNA JAJČKA IN PRAZNIČNE PREDSTAVE V LIPICI

Na zelenem posestvu Kobilarne Lipica se v prihodnjih dneh začenjajo velikonočna doživetja: lov na velikonočna jajčka, spoznavanje najmlajših igrivih žrebičkov, pravljična predstava Zgodba o Lipici in doživetje Postanite šepetalec konjem.

 

Med več kot 300 belimi lipicanci, na zelenem posestvu Kobilarne Lipica, se ta konec tedna začenja pester program velikonočnih doživetij. Ogledi kobilarne bodo v teh sončnih prazničnih dneh posvečeni najmlajšim žrebičkom. Obiskovalci bodo lahko ogledali dom prvorojenega žrebička Conversana Gaetane XLVIII in njegovih 11 vrstnikov, ki so prišli na svet v marcu in aprilu.

Več kot 40 najlepših belih lipicancev bo na velikonočno nedeljo in ponedeljek ob 15. uri nastopilo v predstavi Zgodba o Lipici. Na velikonočno nedeljo ob 11. in 13. uri se bo začel lov na velikonočna jajčka, ki bo s pomočjo zanimivih namigov popeljal obiskovalce do najbolj zanimivih in skritih kotičkov lipiškega posestva. Kdor bo med raziskovanjem Lipice prvi našel vsa jajčka, se bo podal na nagradno vožnjo s kočijo po najlepših drevoredih lipiškega posestva, prav vsi sodelujoči pa se bodo lahko posladkali s čokoladnimi jajčki.

Otroci se bodo zabavali v senenem labirintu. Spoznali in jahali bodo ponije, družinam z otroki pa bodo namenjene  ustvarjalnice in prikaz sedlanja. V soboto ob 11. uri bo doživetje Postanite šepetalec konjem priložnost za stik z lipicancem v popolni svobodi, na doživetje pomladi v sončni Lipici pa bodo vabile tudi vožnje s kočijo in pomladanske kulinarične dobrote.

 

 

Obiskovalci Kobilarne Lipica se lahko na raziskovanje lipiškega posestva in Krasa podajo tudi z električnimi kolesi projeta MobiTour. Kolesa so obiskovalcem na voljo za brezplačno izposojo na vstopni točki kobilarne in v recepciji hotela Maestoso, za doživetje trajnostne mobilnosti.

 

Več informacij: www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E: pr@lipica.org | W: www.lipica.org

18. 4. 2019

Avtor

Administrator