Kultura

Cankarjeve založbe na predstavitev knjig Aleša Gabriča in Iztoka Simonitija

Spoštovani,

pri Cankarjevi založbi sta izšli knjigi avtorjev Aleša Gabriča V SENCI POLITIKE in Iztoka Simonitija VODE SVOBODE, ki ju bomo predstavili v sredo, 24. aprila 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani. Z avtorjema se bo pogovarjal urednik Tine Logar.

Zgodovinar dr. Aleš Gabrič se v monografiji s podnaslovom Opozicija komunistični oblasti v Sloveniji po letu 1945 posveča različnim skupinam, ki so predstavljale politično opozicijo na Slovenskem v obdobju 1945–1980. Na podlagi obsežnih arhivskih virov ter strokovne literature in objavljenih virov avtor poda odgovore o vzrokih za (ne)moč povojne opozicije na Slovenskem. Knjiga je tudi izraz napora, da bi se javni diskurz o tej pereči temi dvignil nad dnevnopolitične razprave.

Dolgoletni karierni diplomat dr. Iztok Simoniti v zbirki esejev Vode svobode na kritičen in izzivalen način obravnava teme, kot so demokracija, pravna država, odnos med državo in Rimskokatoliško cerkvijo, sprava, svoboda. Simonitijeve teze bodo spodbudile razmislek o nas in naši državi Sloveniji v sodobnem svetu, ki ga obvladujejo globalizacijski procesi.

V pričakovanju vašega obiska vas lepo pozdravljamo,

Aljoša Harlamov,

glavni urednik

——————————————————————————————————————————————————

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 30 04, 041 764 565

19. 4. 2019

Avtor

Administrator