Splošno

VELIKI SENENI LABIRINT, DRUŽINSKA DOŽIVETJA Z LIPICANCI IN LOV NA VELIKONOČNA JAJČKA PRITEGNILI V LIPICO MNOGO OBISKOVALCEV

Med velikonočnimi prazniki je Kobilarno Lipica obiskalo za več kot 10 odstotkov večje število obiskovalcev kot lani v prazničnem času. Pritegnili so jih stik z belimi lipicanci, spoznavanje najmlajših igrivih žrebičkov in veliki seneni labirint, najbolj navdušeni pa so bili nad lovom na velikonočna jajčka in edinstveno predstavo Zgodba o Lipici.

 

Velikonočni prazniki so bili v Lipici posvečeni najmlajšim žrebičkom in doživetjem za družine z otroki. Obiskovalci so si lahko ogledali dom prvorojenega žrebičkaConversana Gaetane XLVIII in njegovih vrstnikov, ki so prišli na svet v marcu in aprilu. Prav na velikonočno nedeljo pa je prišel na svet še žrebiček Conversano Bonadea.

Družine z otroki je pritegnil lov na velikonočna jajčka in jih z zanimivimi namigi popeljal do najbolj skritih kotičkov lipiškega posestva. Nagrada za najbolj hitre in iznajdljive družine, ki so se podale na lov za velikonočnimi jajčki, je bila vožnja s kočijo po najlepših drevoredih lipiškega posestva.

Prav vsi sodelujoči so se lahko posladkali s čokoladnimi jajčki. Otroci so se neizmerno zabavali v prvem velikem senenem labirintu, spoznali in jahali bodo ponije ter si ogledali prikaz sedlanja. Več kot 40 najlepših belih lipicancev je navdušilo na dveh prazničnih predstavah Zgodba o Lipici, k prijetnim in prazničnim doživetjem v sončni Lipici pa so vabile tudi pomladanske kulinarične dobrote.

Tako je Kobilarno Lipica med velikonočnimi prazniki obiskalo za več kot 10 odstotkov večje število zadovoljnih obiskovalcev kot lani v prazničnem času.

Stik z belimi lipicanci in igrivimi črnimi žrebički, edinstvena predstava Zgodba o Lipici in doživetje Postanite šepetalec konjem vabijo v Lipico tudi prihodnji konec tedna in med prvomajskimi prazniki. Tudi za prvi maj se obetajo otroška doživetja v velikem senenem labirintu, otroške delavnice, stik s poniji in praznična predstava Zgodba o Lipici, v kateri nastopa več kot 40 najlepših lipicancev.

Doživete Lipico nekoliko drugače 🙂

Na raziskovanje lipiškega posestva in Krasa se lahko podate tudi z električnimi kolesi projeta MobiTour. Kolesa so vam na voljo za brezplačno izposojo na vstopni točki kobilarne in v recepciji hotela Maestoso.

 

Več informacij: www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič

 

 

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E: pr@lipica.org | W: www.lipica.org

23. 4. 2019

Avtor

Administrator