Splošno

Počastitev dneva upora proti okupatorju

Foto: Občina Izola

Izola, 23. aprila 2019 – Občina Izola, Združenje borcev za vrednote NOB Izola in Center za kulturo šport in prireditve Izola vabijo na proslavo v počastitev dneva upora proti okupatorju, ki bo v petek, 26. aprila, ob 19. uri na Lonki.

Slavnostni govornik na proslavi bo predsednik Sveta Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije Blaž Kavčič. Kulturni program bodo popestrile pevke ŽePZ Mirta, MoPZ Izola in Vladka Gojak. V primeru slabega vremena se prireditev seli v kulturni dom.

Partizanske pesmi pa bodo že jutri odmevale v kulturnem domu. Ob 19. uri bo zapela in zaigrala Marjetka Popovski s spremljevalno skupino glasbenikov.

Na praznik dela nas bo prebudila glasba

Prvega maja se bo Izola že tradicionalno prebudila s prvomajsko budnico Pihalnega orkestra Izola. Koračnica bo zadonela že ob 6.30 na Trgu padlih za svobodo in se nato pomikala po vsej občini. Pot jo bo od trga vodila v Korte, kjer bodo glasove zaslišali pred zadružnim domom ob 6.50, na Maliji ob 7.10 in ob 7.20 na Šaredu.  Ob 7.45 bodo zvoki orkestra odmevali v Livadah na okroglem igrišču, kasneje pa še pred Hotelom Delfin, pri Srednji šoli Izola, v Parku Pietro Coppo, nekoliko pozneje pa še na Sončnem nabrežju in Velikem trgu. Orkester bo svoj prvomajski pohod zaključil predvidoma ob 10. uri na Manziolijevem trgu.

Konec tedna bo zaznamoval tudi Orange Wine Festival. V petek, 26. aprila bodo Manziolijevo palačo, cerkev sv. Marije Alietske in tamkajšnji Manziolijev trg spet napolnili ljubitelji vin iz vsega sveta, ki jim bodo svoja oranžna vina predstavili vinarji iz sedmih držav. Festival belih maceriranih vin je v osmih letih postavil Izolo na svetovni zemljevid pomembnih vinskih srečanj. Na svečani otvoritvi festivala, ki bo ob 13.45, bo goste pozdravil župan Danilo Markočič. Festivalsko prizorišče bo odprto do 21. ure.

Vljudno vabljeni!

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T: +386 5 66 00 138

M: +386 41 288 703

E: martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W: www.izola.si

24. 4. 2019

Avtor

Administrator