Šport

Samo še danes zgodnje prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

 
Naslednji vikend, 5. maja 2019, bo v Hrpeljah že 3. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki zaradi dobre organizacije in privlačnih razgibanih pobočij Slavnika postaja osrednji gorsko kolesarski dogodek v Sloveniji in širši regiji.
 
Tudi letos organizator pričakuje razprodano prireditev. Poleg 519 udeležencev (lani 518) vzdolž treh tekmovalnih tras (29 km, 50 km in 81 km) je letošnja novost 7 km trasa Lisička, namenjena predvsem družinam, otrokom in vsem ostalim manj pripravljenim udeležencem, vedno več pa je tudi obiskovalcev pestrega dogajanja na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah.
Z najkrajšo traso organizatorji širijo eno od temeljnih poslanstev dogodka – približujejo gorsko kolesarjenje širši javnosti, z brezplačnim poligonom in mini MTB tekmovanjem pa navdušujejo za kolesarjenje tudi najmlajše. Za krepitev turističnega potenciala bo v soboto poleg uvodne »Pašta fešte« udeležencem in obiskovalcem na voljo še brezplačen voden pohod po Naravoslovni zgodovinski učni poti Hrpelje, s čimer se zaokrožuje dogajanje tudi za družine.
Zaradi omejenega števila prijav in nižje prijavnine je smiselna prijava na maraton preko spleta. Možna je samo še danes na spletni straniwww.mtbslavnik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti dogodka.
 
Dogodek organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirata pa ga glavna partnerja – Dacia Trgo ABC Koper in Hotel Admiral ter ostali pokrovitelji. Adriatic Slovenica, Plama-pur, Provia d.o.o., RCM, Garmin, Sandiline, ARC z Oshee ter medijska pokrovitelja Radio in TV Koper.
 
 
Goran Sambt
 
Kolesarsko društvo Raketa
Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper

041340543

 

25. 4. 2019

Avtor

Administrator