Do 3. junija imate čas oddati vašo zanimivo kratko zgodbo. Podpišite jo s šifro in oddajte v štirih izvodih. Foto: arhiv Arsa

Na natečaju programa Ars bomo že osemindvajsetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb. Dobitniki nagrad bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s petim izvodom nagrajenega dela. Predvidene so tri nagrade v vrednosti 1000, 750 in 500 evrov. Poleg teh pa lahko Radio Slovenija nekaj del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupi.

Komisija bo svoje odločitve predstavila 12. julija v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajence in avtorje odkupljenih zgodb pa bomo razglasili 30. avgusta na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani. Na prireditvi bo dramski igralec v neposrednem prenosu najboljšo zgodbo tudi prvič interpretiral.

Vsa nagrajena in odkupljena dela bomo predvajali v zadnji četrtini leta v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija. Zmagovalno zgodbo lanskega leta Srečanja, ki jo je napisala Karin Sabadin, lahko poslušate na tej povezavi, na njej so zbrane tudi vse zmagovalne zgodbe od leta 1992 naprej.

Podrobnejše informacije o letošnjem natečaju za najboljšo kratko zgodbo najdete tukaj.

Vir fotografij: Ivan Merljak, arhiv Arsa

Lani je prvo nagrado za najboljšo kratko zgodbo dobila Karin Sabadin. Foto: Ivan Merljak