Splošno

Lahko umetna inteligenca vpliva na športne dosežke v nogometu?

Spoštovani,

šport je ena najbolj nepredvidljivih panog na svetu. Kako je do tega prišlo in zakaj je industrija športa tako nepredvidljiva? Dejstvo je, da so se spremenili tudi navijači in tekmovalci, zato se mora tudi šport.

Vabimo vas, da v živo spremljate ekskluzivno razpravo, ki bo potekala s stadiona Twickenham v Londonu, dne 30. aprila med  18. in 20. uro.

Ob tem bo IBM izpostavil, kako je nogometni klub Leatherhead uporabil lastnosti umetne inteligence za izboljšanje uspešnosti ekipe.

Na podlagi analize domačih tekem so namreč ugotovili, da je klub Leatherhead na zadnjih dvanajstih domačih tekmah zmagali kar osemkrat, v prvih petih tekmah pa samo enkrat. Prepričljivo so zmagali v zadnjih petih zapovrstnih gostujočih tekmah, trenutno pa jih do zmage v končnici loči le ena tekma. V svoji ligi pa se nahajajo na sedmem mestu.

Pogovor bosta moderirala Dominic McGuinnessšportni komentator, in Joe Pavittstrokovni inovator družbe IBM – odgovoren za tehnologijo, ki je pomagala nogometnemu klubu Leatherhead – prav tako pa bo sodeloval v razpravi.

Med razpravo bodo objavljene kratke epizode, ki bodo razkrivale, kako je klub Leatherhead prišel do točk s pomočjo AI. Pogovoru bodo sledila vprašanja in odgovori.

Kratko predstavitev projekta si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=ik7EOmdstbo&feature=youtu.be

Svojo prisotnost na razpravi, ki bo potekala preko Webexa, potrdite na marta.namacinski@mayermccann.com, kjer vam bomo posredovali dodatne informacije.

Marta Namačinski

PR Svetovalka //PR Consultant

+386 40 796 604

www.mayermccann.com

26. 4. 2019

Avtor

Administrator