Šport

SVETOVNO ITF TAEKWONDO PRVENSTVO V NEMČIJIV POLNEM ZAMAHU. VEČ SLOVENCEV ŽE UVRŠČENIH V POLFINALE. 

Foto: Barada Team

Maribor, 25.4. – V nemškem mestu Inzell se te dni kar 1234 tekmovalcev iz 64 držav bori na svetovnem ITF Taekwondo prvenstvu. Gre za največje svetovno prvenstvo od osamosvojitve ITF organizacije leta 2003. Zato še bolj veseli dejstvo, da se je v sobotni polfinale že uvrstilo precej Slovencev. Še več uvrstitev pričakujemo z jutrišnjim dnem (petek), ko se bodo nadaljevale borbe članov.

 

Drugi tekmovalni dan je v kvalifikacijskih borbah nastopilo 11 naših tekmovalcev. Kar 7 od njih se je uvrstilo v polfinala, ki se bodo odvijala v soboto. Za vstop v veliki finale se bodo tako pomerili Žiga Zagoranski, Timi Zavec, Sven Hojs, Kemal Kabilovic, Larisa Žagar Slemenšek, Tyra Barada in Maša Kenjalo.

 

Vsi nastopi naših danes:

Ema Viškovič -50kg, Jerneja Jenšterle +75kg, Žiga Zagoranski -56kg, Timi Zavec -62kg, Sven Hojs – 62kg, Kemal Kabilović -62kg, Oleksang Tyutyunnyk -75kg, Tyra Barada -45kg, Nina Kitek -55kg, Larisa Žagar Slemenšek-55kg, Maša Kenjalo -65kg.

 

Petek na urnik tekmovanja prinaša borbe do 50 kg in članske dvoboje. V njih pa je kar nekaj naših, ki se prav tako spogledujejo z najvišjimi mesti.

 

****

 

O nadaljnjih rezultatih s prvenstva bomo še poročali.

 

 

Hvala,
lep športni pozdrav,
Barada Team
26. 4. 2019

Avtor

Administrator