Družabno

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik konec tedna tudi s pestrim spremljevalnim programom


5. maja 2019 bo na maratonu MTB Slavnik pri vaškem domu v Hrpeljah živahno ves dan. Poleg tekmovanja, ki se ga bo udeležilo preko 500 kolesarjev, se bo odvijal pester spremljevalni program. Iz loncev bo dišalo po dobrotah, odvijal se bo festival lokalnih mikropivovarjev, poskrbljeno pa bo tudi za glasbo in odrski program.

Že v soboto, 4. maja, se bo pred Hotelom Admiral v sklopu Pašta fešte odvijal expo partnerjev razstavljavcev, ob 17. uri pa se boste lahko peš odpravili na voden pohod po Naravoslovni zgodovinski učni poti Hrpelje. Poleg neokrnjene narave ponuja številne zanimivosti in skrite kotičke, vodnik pa bo razkril še marsikakšno zanimivost.

V nedeljo bodo najmlajši tradicionalno uživali na brezplačnem mini MTB poligonu, ki bo postavljen v sklopu prizorišča. Udeleženci 7 km trase in ostali otroci se bodo lahko pomerili v mini zabavnem tekmovanju, kjer bodo na koncu vsi zmagovalci. Čaka jih tudi sladko presenečenje.

Za glasbene vložke bo poskrbel Marko Hrabar, za dobrote iz kotlov pa TD Rodik, TD Dimnice Slivje, ŠKTD Ocizla, Ločanske ulce iz Velikih Loč, Hostel Pliskovica in Občina Hrpelje-Kozina. Okušali boste piva lokalnih mikropivovarjev, za sladkosnede bo sladoled in duha in telo pa bo poživila najbolj kolesarska kava Segafredo. Stojnice bodo ponujale lokalne dobrote, predstavila pa se bodo tudi nekatera lokalna društva.Nastopila bo Brkinska godba 2000, ki se bo zatem udeležila še 25. Revije kraških godb ob 16. uri v Kulturnem domu v Hrpeljah.

Vabljeni torej v kolesarsko družbo. Pridite spodbujat udeležence tras, zaploskat najhitrejšim na podelitvi in uživat v dogajanju. Maraton MTB Slavnik je namreč poleg tekmovanja tudi prvovrstni družabni dogodek, odlična priložnost za sproščeno druženje.

Vse informacije najdete na www.mtbslavnik.si, še vedno pa se na prizorišču 4. ali 5. maja lahko tudi prijavite na eno od štirih atraktivnih tras za različne okuse in stopnje pripravljenosti.

Maraton organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirajo pa ga Mestna občina Koper, Dacia Trgo ABC, Hotel AdmiralProvia d.o.o., RCM, ARC Kranj z izdelki Oshee, Provia, Plama-Pur, Adriatic Slovenica, medijska pokrovitelja Radio in TV Koper ter številna lokalna podjetja, podporniki maratona.

Že v naprej se vam zahvaljujemo za objavo v vašem mediju.
V prilogi najdete fotografije, na spodnji povezavi pa video.
Goran Sambt
Kolesarsko društvo Raketa
Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper

041340543


30. 4. 2019

Avtor

Uredništvo