Kultura

SPOROČILO ZA JAVNOST

Foto: KD NG

Nova Gorica, 7. 5. 2019

 

XXV. sezona Glasbe z vrtov svetega Frančiška, II. koncert:

Rebeka Pregelj, sopran

Tadej Podobnik, klavir

Torek, 14. maj 2019, ob 20. uri,

dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici

V torek, 14. maja 2019 bomo lahko v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici prisluhnili glasbi drugega koncerta XXV. sezone cikla Glasba z vrtov svetega Frančiška, ki ga Kulturni dom Nova Gorica ob podpori Mestne občine Nova Gorica prireja v sodelovanju s Frančiškanskim samostanom Kostanjevica. Na drugem od letošnjih sedmih koncertov bosta nastopila sopranistka Rebeka Pregelj in pianist Tadej Podobnik. Vstop prost, vabljeni!

V dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici bosta na drugem koncertu letošnje sezone cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška nastopila Rebeka Pregelj in Tadej Podobnik. Domačinka, sopranistka Rebeka Pregelj, je študentka drugega letnika petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom Barbare Jernejčič Fürst. Redno se udeležuje pevskih tekmovanj doma in v tujini ter dosega opazne rezultate. Svoje znanje izpopolnjuje na mojstrskih tečajih in seminarjih pri priznanih profesorjih. Kot solistka pogosto nastopa z lokalnimi orkestri ter z Godalnim kvartetom NOVA, redno sodeluje tudi z italijanskim ansamblom baročne in renesančne glasbe Super Flumina Babylonis. Pianist Tadej Podobnik je strokovni sodelavec na Akademiji za glasbo v Ljubljani in profesor klavirja na Glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici. Na ljubljanski akademiji za glasbo je z odliko diplomiral v razredu rednega profesorja Tomaža Petrača, pri katerem je zaključil tudi podiplomski specialistični študij. Že v času študija je kot solist ali v komornih sestavih koncertiral na vidnejših odrih po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Italiji, Makedoniji, Avstriji, Nemčiji in Kanadi. Za svoje dosežke je prejel več nagrad in priznanj. Za novogoriško občinstvo bosta glasbenika poustvarila dela MozartaSchubertaRossinijaDuparca in Simonitija. Podrobnejši program in predstavitev nastopajočih si lahko ogledate na povezavi.

Naj kot zanimivost omenimo, da poleg tradicionalne kulise, ki jo tvorijo cvetoče dišeče burbonke z rožnega vrta frančiškanskega samostana, ene največjih zbirk vrtnic v Evropi in na svetu, letošnjo edicijo dodatno bogati nova umetniška pridobitev izbranih in darovanih del slikarja Klavdija Tutte iz serije Zmaga svetlobe. Zbirko si lahko ogledate na samostanskem hodniku, ki vodi do dvorane.

Vstop je prost, prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana.

Zahvaljujemo se vam za najavo dogodka v vašem mediju.

Na razpolago ostajamo za dodatne informacije in fotografije koncerta.

* * * Naslednji koncert iz cikla bo v torek, 21. maja 2019, ob 20. uri.

V dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici bodo nastopili

violinistka Nadježda Budnickaja, violončelistka Sanja Repše in pianist Miha Štokelj.

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T+386 5 335 40 13

M+386 41 775 089

Wwww.kulturnidom-ng.si

7. 5. 2019

Avtor

Administrator