Splošno

Rast(išče) sreče v obdobju, ko »Srečko najde«

Foto: MC Krško

 

Projekt RIS, v katerem sodelujejo MC Krško (nosilec projekta), DI Zaupanje, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče, je namenjen razvoju sistematičnega dela z mladimi v Posavju. V sredo, 8. 5. 2019, ob 10.00 so partnerji pripravili tiskovno konferenco v MC Sevnica z namenom predstavitve delnih rezultatov projekta in predvsem predstavitve terenskega vozila poimenovanega (O)srečevalnik, na kratko Srečko, ki je gibalo pomembne aktivnosti projekta – mladinskega uličnega dela.

 

Ulično delo je namenjeno temu, da mladinski delavci gredo na teren tam, kjer se mladi zadržujejo (na ulice, igrišča….) ter so gibalo aktivnosti na prostem. V ta namen so se partnerji izobraževali in raziskovali teren ter proti koncu leta 2018 preuredili njihovo terensko vozilo Srečka v mobilni mladinski center na kolesih. V letošnjem letu, v 2. fazi projekta poimenovani »Srečko najde«, pa bodo partnerji skupno izvedli 100 intervencij mladinskega uličnega dela.

 

V obeh letih projekta partnerji izvajajo preventivna središča in individualno delo z mladostniki po metodi case management. Preventivna središča so na voljo mladostnikom v času po zaključku pouka za druženje, pisanje domačih nalog, sodelovanje v delavnicah… Vključno do meseca marca 2019 so partnerji zabeležili 2000 obiskov mladostnikov v preventivnih središčih ter vključili več kot 40 mladih posameznikov v kontinuirano individualno delo.

 

Partnerji skozi ves čas projekta vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

 

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

KONTAKTNA OSEBA:

Mihaela Kovačič, Vodja projekta RIS, MC Krško:

mihaela.kovacic@mc-krsko.si ali 041 637 662

8. 5. 2019

Avtor

Administrator