Splošno

Javno vodstvo po novi razstavi Prostor v prostoru. Scenografija na Slovenskem do leta 1991pod vodstvom avtorice razstave mag. Ane Kocjančič (nedelja, 12. 5. ob 11. uri v Narodni galeriji)

Lepo Vas vabimo na JAVNO VODSTVO PO NOVI RAZSTAVI PROSTOR V PROSTORU: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 pod vodstvom avtorice razstave mag. Ane Kocjančič v nedeljo, 12. maja 2019 ob 11. uri v Razstavišču Narodne galerije (Prešernova cesta 24, Ljubljana).

RazstavaProstor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991, prikazuje razvoj scenografije na Slovenskem od 19. stoletja do osamosvojitve Slovenije 1991. Gre zaprvi celostni pregled slovenske scenografije, ki jo prikazuje zgodovinsko, stilno, likovno in gledališko ob enem. Prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na naših tleh.Več o razstavi

Informacije in prijave na vodstvo: T:01 24 15 418, E:trgovina@ng-slo.si

Foto: Anže Grabeljšek, Narodna galerija.

Avtorica razstave mag. Ana Kocjančič

Umetnostna zgodovinarka mag. Ana Kocjančič (1977) je leta 2006 na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani končala podiplomski študij na temoScenografija v slovenskih dramskih gledališčih med obema vojnama (1918–1941). Bila je strokovna sodelavka za področje scenografije in gledališke tehnike pri pripravi novega gledališkega terminološkega slovarja ter soavtorica izdane publikacije (2007, SAZU, Ljubljana). Trenutno je zunanja strokovna sodelavka Slovenskega gledališkega inštituta. Raziskuje zgodovino slovenske scenografije, njeno povezavo z razvojem slovenske likovne umetnosti in vplive evropskih gledaliških gibanj ter evropske likovne umetnosti na njen razvoj. Je avtorica člankov in televizijskih ter radijskih oddaj o razvoju slovenske scenografije doma in v tujini ter avtorica obsežne monografijePROSTOR V PROSTORU: Scenografija na Slovenskem od 17. stoletja do leta 1991, ki jo je izdal Slovenski gledališki inštitut v zbirki Dokumenti. Lepo vabljeni!

Razstavo je pripravilSlovenski gledališki inštitutv sodelovanju zNarodno galerijo. Postavitev konstrukcije je potekala ob tehničnem sodelovanjuSNG Opera in balet Ljubljana.

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

9. 5. 2019

Avtor

Administrator