Kultura

Vabilo. Gledališki večer: Pogovor z nagrajenci ZDUS-a (sreda, 15. 5. ob 18. uri v SLOGI)

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) vabita na GLEDALIŠKI VEČER: POGOVOR Z NAGRAJENCI ZDUS-a Gostje dramaturginjeLivije Pandurbodo letošnji lavreati, prejemniki ZDUS-ovih nagrad: kostumografka MARIJA VIDAU, igralca VLADIMIR JURC in MIRJAM KORBAR, in lektorica TATJANA STANIČ. Srečanje s priznanimi ustvarjalci bo v sredo, 15. maja 2018 ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

MARIJA VIDAU, kostumografka, prejemnica NAGRADE ZDUS “POLDE BIBIČ” za življenjsko delo.

“V njenih več kot tristo petdesetih kostumografijah se odraža fantastična in minljiva svojevrstnost gledališkega kostuma, tako pomembnega dela vsake gledališke predstave. Marija Vidau je s svojimi kreacijami poživila slovenski odrski jezik in mu dala pridih samozavestnega svetovljanstva.”

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed /arhiv Prešernovo gledališče Kranj

VLADIMIR JURC, igralec, prejemnik IGRALSKE NAGRADE ZDUS “MARIJA VERA” za življenjsko delo. “V več kot štiridesetih letih igralskega ustvarjanja je s svojo strastjo do igre, predanostjo, z iskanjem vedno novih poti in izrazov pri oblikovanju vlog, s skrajno profesionalnim odnosom do dela, potrdil, da je eden najprepoznavnejših in najmarkatnejših igralcev slovenskega gledališkega prostora.”

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed /arhiv Prešernovo gledališče Kranj

MIRJAM KORBAR, igralka, prejemnica IGRALSKE NAGRADE “DUŠA POČKAJ” za dveletno obdobje. “Z izjemno igralsko zrelostjo, s svojo iskreno predanostjo in silovitim ustvarjalnim zamahom, z iskrivostjo, igralsko lucidnostjo, s tenkočutnim humorjem in globino je Mirjam Korbar ustvarila do popolnosti dodelani vrhunski igralski kreaciji.”

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed /arhiv Prešernovo gledališče Kranj

TATJANA STANIČ, lektorica, prejemnica NAGRADE ZDUS “MARKO SLODNJAK” za dveletno obdobje. “Njeno intenzivno delo z igralci preizprašuje govorne nianse besedil, slogovne posebnosti, plastenje dramske pisave in prepletanje jezikovnih ravni, da besedilo zaživi kot literarna umetnina in kot živa materija, pregiben in sodoben odrski govor, ki postavlja najvišje standarde v našem gledališkem prostoru.”

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed /arhiv Prešernovo gledališče Kranj

BRANKO ZAVRŠAN, prejemnik igralske nagrade ZDUS “Duša Počkaj” za dveletno obdobje bo zaradi bližajočese premiere žalodsotenna gledališkem večeru.

Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana, T01 241 58 00, Eslogi@slogi.si,www.slogi.si

10. 5. 2019

Avtor

Administrator