Družabno

11. Europarkov kolesarski maraton bo povezal vse generacije

 

 

Pravijo, da je za zdravo telo treba na kolo. S tem se strinjajo tudi v mariborskem Europarku, kjer letos ponovno pripravljajotradicionalni kolesarski maraton. Pred Europarkom se bomo zbrali v soboto, 25. maja, od 9. ure dalje. Športno-zabavni dogodek za vse generacije bo tokrat 11. po vrsti, udeležence pa bo popeljal preko pisane štajerske pokrajine. Vsi udeleženci se bodo potegovali tudi za privlačne nagrade, med katerimi je glavna kar električno kolo. Za še bolj pestro in zanimivo dogajanje bo nastartno-ciljnem prostoru poskrbel naš znani BMX-kolesar in smučar Filip Flisar.

Tri različno zahtevne trase

Vsak si lahko izbere kolesarsko preizkušnjo po svoji meri: družinska trasa bo dolga 12 km, ravninska se razteza na 41 km, razgibana na 68 km.Pred začetkom večjih izzivov pa vse ljubiteljekolesarjenja vabijo na nezahteven “maraton” za vse generacije.Organizirano bo vodenje in vsa potrebna tehnična pomoč. Najmlajše kolesarje čaka vožnja po otroškem kolesarskem poligonu, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli. Za dobro vzdušje bo poskrbljeno s spremljevalnim programom, vse povezano s kolesarjenjem bo na voljo na sejmu koles in kolesarske opreme, v Hervisu pa bodo poskrbeli tudi za sejemski popust na nakup koles.

Dobrodelno: kolesarimo zase in za druge

Kot vsako leto bo dogodek največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije tudi tokrat obarvan dobrodelno. “Zbrana sredstva prijavnin bomo podarili Društvu HUMANITARČEK. V društvu s svojimi dejanji nesebično pomagajo ljudem v stiski, zato bomo donacijo z veseljem predali dobrim ljudem, ki verjamejo v boljši jutri,”je povedala center managerka Simona Mandl, ki tudi sama rada sede na kolo. “Po prekolesarjenih kilometrih bo poskrbljeno za okrepčilo, glasbo in prijetno druženje. Marsikdo bo domov lahko odnesel tudi privlačno in uporabno nagrado, glavna nagrada pa bo električno kolo,” še dodaja.

Prijave so na voljo do 23. maja

Prijave so odprte do četrtka, 23. maja 2019. Izpolnjeno prijavnico je treba oddati v informacijski pisarni Europarka. V primeru dežja bo alternativni dan za kolesarski maraton v nedeljo, 26. maja 2019.

MAG. TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

GSM:+386 40 512 880

Email:tjasa.toni-skubic@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

13. 5. 2019

Avtor

Administrator