Kultura

Koncert: Danski komorni orkester, 16. 5.

Danski komorni orkester

Zaključek letošnje koncertne sezone bo tudi eden njenih vrhuncev! V goste namreč prihaja Danski komorni orkester, ki se je pod vodstvom madžarskega dirigenta Ádáma Fischerja razvil v enega najbolj cenjenih orkestrov stare celine.

Eden njegovih najmočnejših adutov je klasicistični repertoar, s katerim se bodo predstavili tudi v našem koncertnem ciklu. Po Haydnovi uverturi k operi Nagrajena zvestoba nam bodo namreč postregli s še dvema kanoničnima deloma dunajske klasike: priljubljeno “Praško” simfonijo, s katero se je Mozart poklonil svojemu občinstvu iz češke prestolnice, ki mu je ostalo zvesto tudi po tem ko so mu muhasti Dunajčani pokazali hrbet, ter Beethovnovo Četrto simfonijo, ki velja za eno najvedrejših in najsvetlejših del velikega simfonika, v njej pa jasno odzvanjajo poteze skladateljevega učitelja – Haydna. In krog je sklenjen.

Z elegantno sklenjenim krogom tokratnega koncertnega sporeda zadnjega koncerta bomo sklenili tudi letošnjo koncertno sezono. Postregla je z mnogimi nepozabnimi glasbenimi trenutki, mednje pa se bo gotovo vpisal tudi ta koncertni večer, zato ga nikar ne zamudite!

5. koncert Orkestrskega cikla2018/2019

Dvorana Union, Maribor

četrtek, 16. maj,19.30– za IZVEN in ORKESTRSKI CIKEL

Danski komorni orkester

Ádám Fischer,dirigent

Spored:

Joseph Haydn:Uvertura k operiNagrajena zvestoba

Wolfgang Amadeus Mozart:Simfonija št. 38 v D-duru, KV 504, “Praška”

Ludwig van Beethoven:Simfonija št. 4 v B-duru, op. 60

13. 5. 2019

Avtor

Administrator