Splošno

Tek pogumnih že šestič gostuje na Mariborskem Pohorju

 

Maribor, 10. 5. 2019 – Na Mariborskem Pohorju se bo 1. junija že šesto leto zapored odvijala vse bolj prepoznavna tekaška prireditev Visit Pohorje BraveRun. Ta je letos prvič umeščena tudi v program Športnega vikenda Maribora. Udeleženci Teka pogumnih bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Start in cilj vseh bosta letos pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače a, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati 27 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 54 ovir in na kratki progi 23. Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let (strmina Snežnega stadiona, splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40-metrska drča …), nekaj pa bo povsem novih. Tako so že v pripravi nove lesene ovire, tekmovalce čaka tudi kolesarjenje itd.

Tekaška preizkušnja, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom in želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati. Na njej lahko sodelujejo tako posamezniki in družine kot manjše ali večje skupine.

Tek pogumnih se bo prvo soboto v juniju začel ob 12. uri, že pred tem pa bo na sporedu tudi otroškodružinski Visit Pohorje BraveRun. Prijave bodo možne še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče zainteresiranim tekačem priporočamo, da prijavo opravijo že prej, kar je mogoče najhitreje storiti na uradni spletni strani organizatorja www.braverun.com.

Na omenjeni strani so na razpolago vse osnovne informacije o poteku prireditve in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila oseb v skupini.

“Po lanski zelo uspeli izvedbi prireditve pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil okrog 400 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost. Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju,” je povedal organizator Jože Perčič.

 

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.:+386 (0)5 918 04 81

M.: +386 (0)41 775 866

W:www.marprom.si

W:www.visitpohorje.si

13. 5. 2019

Avtor

Administrator