Avtomobilizem

Inovativna svetlobna tehnologija bo pri prenovljenem Škodi Superbu skrbela za maksimalno varnost

 

Celostni matrični LED-žarometi za Škodo Superb Superb bo kot Škodin prvi serijski model opremljen z novimi celostnimi matričnimi LED-žarometi z različnimi LED-moduli, LED-svetlobno letvijo in tankimi LED-iglami.

Celostni matrični LED-žarometi za Škodo Superb Superb bo kot Škodin prvi serijski model opremljen z novimi celostnimi matričnimi LED-žarometi z različnimi LED-moduli, LED-svetlobno letvijo in tankimi LED-iglami.

 

Prenovljeni Superb bo kot Škodin prvi serijski model opremljen s celostnimi matričnimi LED‑žarometi in dinamičnimi funkcijami luči

Zadnje luči s celostno LED-tehnologijo in dinamičnimi smerniki za boljšo vidnost

Posodobljeni Superb bo predstavljen maja na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu mednarodne hokejske zveze IIHF v Bratislavi

 

Mladá Boleslav (Češka), 14. maj 2019 – Škoda bo pri svojem paradnem konju, posodobljenem Superbu, prvič v serijski avtomobil vgrajevala inovativne celostne matrične LED-žaromete, ki bodo zagotavljali še več varnosti in višje udobje. Češki avtomobilski proizvajalec je z obliko­valsko skico in videom prvič razkril podobo novih celostnih matričnih LED-žarometov, novo oblikovanih LED-meglenk ter zadnjih luči s celostno LED-tehnologijo in dinamičnimi smerniki. Svetovno premiero posodobljenega Škode Superba bodo pripravili maja v okviru svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF 2019 v slovaški Bratislavi. Družba Škoda Auto ta športni dogodek kot glavni sponzor podpira že 27. leto zapored.

 

Oblikovalska skica celostnih matričnih LED-žarometov prikazuje zgradbo tega inovativnega sistema žarometov, ki ga sestavljajo LED-modul za zasenčene in dolge luči ter še tri LED-komore za dolge luči, na ohišju pa ima napis “ŠKODA Crystal Lighting”. Tanka LED-svetlobna letev služi kot smernik ter za dnevno in pozicijsko luč. Nad njo so razporejene tanke LED-igle, ki so sestavni del nove animirane funkcije Coming/Leaving Home. Ob odpiranju ali zapiranju vozila ta funkcija po vnaprej določeni koreografiji avtomatsko vključi in izključi elemente sprednjih in zadnjih luči.

 

Video prikazuje aktivnost novih celostnih matričnih LED-žarometov in animacije Coming/Leaving Home ter ponazarja njihov način delovanja. Poleg tega so vidne novo oblikovane LED-meglenke in zadnje luči s celostno LED-tehnologijo. V slednje so prvič pri Škodi Superbu integrirani dinamični smerniki, ki ob vklopu zasvetijo po vrsti od sredine vozila navzven. To prinaša več dinamike, poleg tega pa tudi večjo vidnost, saj je vozilo bolj opazno za druge udeležence v prometu, kar je pomemben element prometne varnosti.

 

Kot paradni konj češke avtomobilske znamke se Škoda Superb lahko pohvali s Škodinimi najsodob­nej­šimi inovacijami s področja varnosti, udobja pri vožnji, zmogljivosti in prijaznosti do okolja, poleg tega pa z njim v srednji avtomobilski razred vstopajo tudi številne funkcije in elementi opreme iz višjih avtomobilskih kategorij.

 

Svetovno premiero posodobljenega Škode Superba bodo pripravili maja v okviru svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF 2019 v Bratislavi, glavnem mestu Slovaške.

 

Dodatne informacije:

Hermann Prax                                                    Alžběta Šťastná

Vodja produktnega komuniciranja                 Produktno komuniciranje

T +420 734 298 173                                          T +420 605 293 509

hermann.prax@skoda-auto.cz                       alzbeta.stastna@skoda-auto.cz

15. 5. 2019

Avtor

Administrator