Tehnologija

OD DANES VIVE PRO EYE NA VOLJO TUDI V EVROPI ZA 1649,00 EUR

 

Nadgrajeni najzmogljivejši naglavni predvajalnik za virtualno resničnost je na voljo na Vive.com in v izbranih prodajalnah v 25 evropskih državah.

HTC je z današnjim dnem na prodajne police postavil Vive Pro Eye tudi v Evropi po maloprodajni ceni 1649,00 EUR. Vive Pro Eye je dostopen na Vive.com in v izbranih prodajalnah. Drugod po svetu bo novost na prodajne police prispela v naslednjih tednih. Vive Pro Eye, ki je bil premierno predstavljen na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu, z novim naglavnim sistemom z vgrajenim sledenjem za oči, prinaša vrhunsko izkušnjo in postavlja nove mejnike na področju navidezne resničnosti. Za poslovne uporabnike v Evropi, bo Vive Pro Eye obogaten s paketom Advantage, podjetniško licenco in 2-letno garancijo za komercialno uporabo. Advantage, po ceni 185,00 EUR (brez DDV), ponuja tudi ostale podporne storitve za izdelke Vive Enterprise.

Nova generacija rešitev za profesionalne uporabnike

Vive Pro Eye, ki temelji na nagrajenem dizajnu Vive Pro, je bil ustvarjen z mislijo na profesionalne uporabnike. Integrirano sledenje pogledu v novem Vive Pro Eye prinaša številne prednosti:

· Natančno sledenje pogledu: ustvarite izrazitejše avatarje za bolj doživeto oziroma globinsko navidezno interakcijo v orodjih za komunikacijo.

· Okolja dinamičnega usposabljanja: simulirajte scenarije iz resničnega življenja in zagotovite uporabnikom inteligentne povratne informacije.

· Poglobljena analiza podatkov: zajemite uporabniške podatke v realnem času s pomočjo t.i. “heatmappinga” in sledenja pogledu, da dobite vpogled v obnašanje uporabnikov in njihove procese odločanja.

· Intuitivna uporabniška izkušnja: omogoča navigacijo po menijih s pogledom, kar pomeni bolj priročno uporabo, saj ni potrebe po krmilnikih.

Vive Pro Eye izkorišča prednosti sistema SteamVR™ 2.0. Gre za trenutno najzmogljivejši naglavni komplet za virtualno resničnost na trgu, ki vključuje slušalke z dvojnim OLED zaslonom in ločljivostjo 2880 x 1600 slikovnih točk ter izboljšanim dizajnom slušalk.

“Vive Pro je zaradi svoje tehnološke naprednosti predstavljal najboljšo izbiro na področju sistemov navidezne resničnosti za poslovne uporabnike. Vive Pro Eye gre s to tehnologijo še korak dlje in postavlja nove standarde na področju vrhunskih sistemov za navidezno resničnost. Profesionalnim uporabnikom namreč ponuja še učinkovitejša orodja, ki bodo nedvomno izboljšala naš način poslovanja preko sistemov navidezne resničnosti,” je povedal Graham Wheeler, generalni direktor HTC Europe.

Boljša izvedba s pomočjo selektivne kvalitete upodabljanja slik (foveated rendering)

Uporabniki lahko z uporabo integriranega sledenja pogledu izkusijo tudi prednosti selektivne kvalitete upodabljanja slike (foveated rendering), kjer je slika upodobljena v visoki ločljivosti samo na tistem mestu, ki ga uporabnik opazuje in se imenuje fovea oziroma rumena pega. S tem dosežemo manjšo obremenitev procesorske in grafične enote ter boljšo ločljivost.

V podjetju NVIDIA, ki ponuja najboljše rešitve na trgu selektivne kvalitete upodabljanja slik, so na grafični tehnološki konferenci GTC v začetku leta, Vive Pro Eye označili kot najboljši naglavni set virtualne resničnosti za njihovo tehnologijo Variable Rate Shading (VRS). Na omenjeni konferenci je Vive predstavil tudi svoje izkušnje sodelovanja z inovativnimi podjetji, kot je ZeroLight, ki je predstavil svojo BMW M Virtual Experience. Ta potencialnim uporabnikom omogoča, da konfigurirajo, raziskujejo in sedijo v svojem digitalnem vozilu v razmerju 1:1.

“Vive Pro Eye je uporabil najboljše iz sistema Vive Pro in vse skupaj postavil na novo raven,” je komentiral Chris O’Connor, tehnični direktor podjetja ZeroLight. “Z uporabo naglavnega sistema z vgrajenim sledenjem pogledu, lahko našim kupcem ponudimo dodano vrednost.”

Za najnovejše fotografije in ostale vsebine kliknite tukaj in obiščite www.enterprise.vive.com.

VIVE Pro Eye tehnični podatki:

Zaslon: Dual AMOLED 3.5’’ diagonala

Ločljivost: 1440 x 1600 slikovnih točk za oko (2880 x 1600 skupaj)

Hitrost osveževanja: 90 Hz

Vidno polje: 110 stopinj

Avdio: visokoločljivostni naglavni set, visokoločljivostne slušalke (snemljive), visoko-impendančna podpora za slušalke, ergonomično izboljšane slušalke

Input: vgrajen dvojni mikrofon

Povezave: USB-C 3.0, DP 1.2, Bluetooth

Senzorji: SteamVR™ Tracking, G-senzor, giroskop, IPD senzor, sledenje pogledu

Ergonomija: nastavljiv objektiv, nastavljiv IPD, nastavljive slušalke, nastavljiv pašček

Sledilec pogleda – tehnični podatki:

Gaze data output frequency

(binokular): 120Hz

Natančnost: 0.5°–1.1°

Kalibracija: 5-točkovna

Sledljivo vidno polje: 110°

Podatkovni output (za vsako oko): Timestamp (naprave in sistem), položaj oči, smer pogleda, položaj zenice, absolutna velikost zenice, odprtost očesa

Vmesnik: HTC SRanipal SDK

3D pogoni združljivost: Unity, Unreal

O HTC VIVE:

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost, zgrajena in optimizirana za interakcijo v navideznem prostoru in za doživetja, podobna tistim v realnem življenju. VIVE je ustvaril najmočnejši ekosistem za strojno opremo in programsko opremo VR, ki VR približuje potrošnikom, razvijalcem in podjetjem. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne opreme VR na trgu, ki jo podpira VIVE X, pospeševalnik s skladom 100 milijonov dolarjev za VR in z njim povezane zagonske tehnologije. Viveport je globalna platforma in trgovina z aplikacijami z najpomembnejšim svetovnim naročniškim modelom VR, ki deluje v več kot 60 državah. VIVE Studios je pobuda za razvoj vsebin VR in založništvo.

Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

Brigita Bračko

15. 5. 2019

Avtor

Administrator