Avtomobilizem

Odprti model eGon na razstavi IdeenExpo razkriva avtomobilsko tehniko

Odprti model eGon na razstavi IdeenExpo razkriva avtomobilsko tehniko

→ eGon1 – odprti model e-Golfa2

→ Volkswagen predstavlja eksponat na razstavi IdeenExpo

Wolfsburg/Hannover (Nemčija) – Znamki Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila sta v Hannovru predstavili pester program, ki ga lahko pričakujejo obiskovalci razstave IdeenExpo v Hannovru od 15. do 23. junija. eGon, odprti model e-Golfa, je eden glavnih Volkswagnovih projektov za največji nemški mladinski dogodek s področja naravoslovja in tehnike.

eGon: e-Golf brez lupine. Voznik Justin Pausch.

Vajeniški projekt eGon na odprtem modelu razkriva avtomobilsko tehniko in jo dela otipljivo. Razkriti so vsa elektronika in pripadajoči kab­­li, kar omogoča vpogled vkompleksno tehnologijo e‑Golfa. Prek QR-kod si je

mogoče ogledati informacije o posameznih komponentah vozila. Obisko­val­ci, ki se poleg tega želijo seznaniti s tehniškimi izobraževalnimi programi pri Volkswagnu, lahko informacije dobijo tudi od vajencev.

Eksponat je tudi med sodelujoče vajence prinesel veliko navdušenja. Justin Pausch, vajenec za avtomobilskega mehatronika, je povedal: “Prvič sem

sodeloval pri takšnem projektu in se pri tem veliko naučil. Model eGon je zelo kompleksen in zahteva veliko različnih kompetenc. V naši ekipi je bilo

osem vajencev iz različnih poklicnih programov. Veselimo se razstave IdeenExpo, kjer bomo lahko naš projekt predstavili obiskovalcem.”

Tudi Christoph Görtz, vodja poklicnega izobraževanja pri Volkswagnu v Wolfsburgu, vidi pozitivne učinke sodelovanja pri projektu eGon: “Tovrstni projekti spodbujajo motivacijo vajencev in so jim obenem v veliko veselje.

Ne gre samo za podajanje izobraževalnih vsebin, temveč jih odlikuje tudi to, da vajenci v okviru projektov prevzemajo veliko odgovornosti, pokažejo samoiniciativnost ter ustvarijo nekaj svojega in otipljivega, na kar so lahko resnično ponosni.”

eGon, ki je vozen in z nekaj izjemami tudi popolnoma funkcionalen, ne bo na ogled samo na Volkswagnovem razstavnem prostoru. Pokazali ga bodo tudi na odru številka šest v areni mobilnosti in ga v živo predstavili v okviru odrskega progama na IdeenExpo.

1) eGon: študija

2) e-Golf: poraba električne energije, kWh/100 km: kombinirana od 14,1 (s17-palčnimi platišči) do 13,2 (s 16-palčnimi platišči); emisija CO₂, g/km: kombinirana 0.

 

Foto in PR: VW

15. 5. 2019

Avtor

Administrator