Avtomobilizem

Škoda objavila oblikovalsko skico prenovljenega Superba

 

Škoda objavila oblikovalsko skico prenovljenega Superba
Prenovljena različica Škode Superba ima ostro začrtane žaromete s kristalastimi elementi in meglenke z markantno letvico.

Nove oblikovne prvine in tehnični elementi za drznejši profil Škodinega paradnega konja

Prenovljeni Superb bo svetovno premiero doživel maja na svetovnem prvenstvu v hokeju naledu mednarodne hokejske zveze IIHF v Bratislavi

Škoda že od leta 1993 sponzorira svetovno prvenstvo in bo to zdaj prvič izkoristila za produktno predstavitev

Mladá Boleslav (Češka), 7. maj 2019 – Škoda je objavila oblikovalsko skico s prvimi detajli njihovega posodobljenega paradnega konja, modela Superb. Svetovno premiero prenovljene modelske družine Superb bodo pripravili v okviru svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF 2019 v Bratislavi, glavnem mestu Slovaške. Škoda že od leta 1993 in s tem že 27. leto zapored sponzorira svetovno prvenstvo in bo zdaj ta mednarodni oder prvič izkoristila za predstavitev vozila.

Oblikovalska skica novega Škode Superba razkriva ostro začrtane sprednje žaromete, meglenke z markantno letvico in značilno Škodino mrežo hladilnika. Zadek namesto logotipa prvič tudi pri Superbu krasi napis ŠKODA. Kot paradni konj Škodine modelske palete ponuja Superb, čigar zgodovina sega nazaj v 30. leta prejšnjega stoletja, najnovejše inovacije znamke s področja oblikovanja, tehnologije in funkcionalnosti. Optimizirani vrhunski model priča o Škodinih ambicijah, ponuditi trgu vozila najvišje kakovosti, ki jih odlikujejo izjemna prostornost in številni elementi opreme iz višjih razredov.

Vrhunski model z dolgo zgodovino

Zgodovina Superba kot Škodinega paradnega konja se začne že leta 1934 s proizvodnjo pra-Superba v tovarni Mladá Boleslav. Od leta 1947 izdeluje Škoda model Superb kot prvo vozilo v tovarni Kvasiny. Latinska beseda “superbus” pomeni odličen, izvrsten, izjemen. Na te lastnosti se od leta 2001 nave­zuje sodobni Škoda Superb, ki so ga začeli izdelovati po več kot 50-letnem premoru modelske serije. Danes je na trgu že tretja generacija tega modela, ki je enako priljubljen pri družinah in zasebnih kupcih kot tudi med poslovnimi strankami in velikimi kupci. Aprila 2017 je Škodin paradni konj presegel mejnik 1 milijon izdelanih vozil. Na Škoda Storyboardu je na voljo pregled vseh dosedanjih generacij te modelske serije.

Svetovni rekorder kot glavni sponzor

Hokej na ledu se kot dinamična, vznemirljiva in všečna športna zvrst odlično ujema s češkim avto­mobil­­skim proizvajalcem in je poleg kolesarstva osrednji steber Škodine sponzorske strategije: Škoda je že od leta 1993 uradni glavni sponzor in avtomobilski partner svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF, že leta 1992 pa je bila na finalu svetovnega prvenstva v Pragi in Bratislavi uradni avtomobil­ski partner. Zdaj se bo krog sklenil v glavnem mestu Slovaške s prvo svetovno premiero vozila na prizorišču svetovnega prvenstva. Škoda bo letos glavni sponzor svetovnega prvenstva v hokeju na ledu že 27. leto zapored, kar je najdaljše sponzorstvo v zgodovini športnih svetovnih prvenstev.

Dodatne informacije:

Hermann Prax Alžběta Šťastná

Vodja produktnega komuniciranja Produktno komuniciranje

T +420734298173 T +420605293509

hermann.prax@skoda-auto.cz alzbeta.stastna@skoda-auto.cz

 

15. 5. 2019

Avtor

Administrator