Kultura

SPOROČILO ZA JAVNOST

Nova Gorica, 14. 5. 2019

 

Foto: KDNG

XXV. sezona Glasbe z vrtov svetega Frančiška, III. koncert:

 

Nadježda Budnickaja, violina

Sanja Repše, violončelo

Miha Štokelj, klavir

 

Torek, 21. maj 2019, ob 20. uri,

dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici

 

 

V torek, 21. maja 2019 bomo lahko v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici prisluhnili glasbi tretjega koncerta XXV. sezone cikla Glasba z vrtov svetega Frančiška, ki ga Kulturni dom Nova Gorica ob podpori Mestne občine Nova Gorica prireja v sodelovanju s Frančiškanskim samostanom Kostanjevica. Na drugem od letošnjih sedmih koncertov bodo nastopili violinistka Nadježda Budnickaja, violončelistka Sanja Repše in pianist Miha Štokelj.  Vstop prost, vabljeni!

 

V dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici bo na drugem koncertu letošnje sezone cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška nastopil trio glasbenikov, ki so zaključili Državni konservatorij P. I. Čajkovski v Moskvi: violinistka Nadježda Budnickaja, violončelistka Sanja Repše in pianist Miha Štokelj.

 

Za novogoriško občinstvo bodo glasbeniki poustvarili Šostakovičevo skladbo Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67, Brahmsov Trio za klavir, violino in violončelo št. 2 v C-duru, op. 87. in skladbo Bojana Glavine 6 fragmentov za violino, violončelo in klavir.

 

O slednji je Glavina napisal: »Niz šestih miniatur je v bistvu priredba iz mojega cikla z naslovom Album fragmentov za klarinet, violončelo in klavir iz leta 2012, kjer gre za niz devetnajstih glasbenih utrinkov z opisnimi naslovi. Ta cikel je nastal, kakor tudi še precej mojih drugih del, pod vplivom raznih ustvarjalcev, ki so blizu mojemu razmišljanju, čustvovanju in moji glasbeni estetiki. To so: pisatelji Franz Kafka, Jorge Luis Borges, Philip K. Dick, pesnika Daniil Harms in Danijel Dragojević, japonski in kitajski mojstri zenovskih zgodb –  koanov, slikarji Rene Magritte, Paul Klee, skladatelji F. Poulenc, E. Satie, J. Cage, D. Detoni, šahovski velemojster Bobby Fischer idr. Nasploh se v mojem ustvarjanju prepletajo vplivi več umetnosti, tako kot se pri sinesteziji pomešajo čuti …«

 

Podrobnejši program in predstavitev nastopajočih si lahko ogledate na povezavi.

 

Vstop je prost, prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana.

 

 

Na razpolago ostajamo za dodatne informacije in fotografije koncerta.

 

 

* * *

Naslednji koncert iz cikla bo v torek, 28. maja 2019, ob 20. uri.

V dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici bodo nastopile

violinistka Mojca Batič, oboistka Ana Souza Leban in harfistka Tea Plesničar.

 

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

+386 5 335 40 13

+386 41 775 089

www.kulturnidom-ng.si

 

 

15. 5. 2019

Avtor

Administrator