Splošno

Vabilo na predstavitev pristopov za povečanje kitajskih turistov

 

Spoštovani predstavniki medijev,

po statistikah Svetovne turistične organizacije UNWTO so kitajski turisti največji potrošniki. Število obiskovalcev iz Azije se povečuje tudi v Sloveniji, navade potrošnikov in plačevanja pa se razlikujejo od navad zahodnega sveta. Ker je eden ključnih strateških ciljev turizma v Sloveniji dvig prilivov iz naslova izvoza potovanj, si prizadevamo privabiti goste z višjo dodano vrednostjo in jim olajšati plačevanje na destinaciji, kar bomo predstavili na novinarski konferenci 23. maja 2019 ob 14. uri v Konfucijevi učilnici na Ekonomski fakulteti, Kardeljeva ploščad 17 v Ljubljani.

Sogovorniki bodomag.Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi pri Slovenski turistični organizaciji (STO),mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana,,Tainran Li, manager za izboljšanje uporabniške izkušnje iz ePassi, inDomen Jere, direktor operative AI-SI Global.

Novinarski konferenci bodo ob 14:30 sledila predavanja v Lila dvorani Ekonomske fakultete.

Zbrane bo uvodoma nagovorila mag.Danijela Voljč, direktorica Konfucijevega inštituta. Mag. Karmen Novarlič bo predstavila aktivnosti STO pri privabljanju kitajskih turistov v Slovenijo, mag. Petra Stušek pa aktivnosti Turizma Ljubljana, ki je kot prva lokalna turistična organizacija vzpostavila plačevanje z mobilno aplikacijo Alipay na svojih turistično-informacijskih centrih.

Tianran Libo predstavil primer prakse uvedbe Alipaya na Finskem s strani kitajskih turistov,Domen Jerepa prepoznavnost Slovenije z Alipayem.

Predviden zaključek predavanj je ob 16. uri. Sledi pogostitev in mreženje v preddverju Lila dvorane. Vljudno prosimo za potrditev udeležbe na novinarski konferenci na naslov darja.saksida.bogataj@ef.uni-lj.si do 21. maja2019. Za udeležbo na predavanjih se prosimo prijavite na tej POVEZAVI.

Veselimo se srečanja z vami.

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

 

16. 5. 2019

Avtor

Administrator