Avtomobilizem

Volkswagen prvič sprejema predhodne rezervacije

Volkswagen danes v Evropi začenja sprejemati predhodne rezervacije za ID.3, prvi model iz nove, popolnoma električne družine ID. Interesenti lahko proti vplačilu depozita v višini 500 evrov na spletnem naslovu www.volkswagen.com/id-prebooking že registrirajo enega prvih proizvodnih terminov za ID.3.  Posebna serija modela ID.3 1ST, konfigurirana samo za to priložnost, bo imela bogato in zmogljivo opremo ter bo omejena na 30.000 vozil. Volkswagen je za ID.3 1ST v serijski izvedbi predvidel srednjo baterijo, po kateri bo predvidoma največ povpraševanja. Za modelsko serijo bodo sicer na voljo tri velikosti baterije, ki bodo omogočale dosege od 330 do 550 kilometrov (po kriterijih WLTP). Posebna serija predhodno rezerviranih vozil bo imela doseg do 420 kilometrov (WLTP). Medtem ko bo osnovna cena serijskega modela ID.3 v Nemčiji pod 30.000 evri za različico z najmanjšo baterijo, pa bo cena ekskluzivne posebne serije ID.3 1ST pod 40.000 evri (obe ceni brez odštete državne subvencije).

Volkswagen nudi kupcem, ki bodo opravili predhodno rezervacijo, ob nakupu modela ID.3 1ST tudi eno leto brezplačnega polnjena elektrike do največ 2.000 kWh. ID.3 bo do kupcev prišel s CO2-nevtralno bilanco. Tako dobavna veriga in izdelava baterijskih celic kot tudi proizvodnja so naravnane na ta cilj. Tako na primer sistematično uporabljajo elektriko iz obnovljivih virov. Emisije, ki jih v procesu izdelave ni mogoče preprečiti, se kompenzirajo s certificiranimi podnebnimi projekti. Proizvodnja modela ID.3 1ST naj bi po načrtih stekla konec leta 2019. Prva vozila bodo dobavljena sredi leta 2020 “Z vseevropskim začetkom sprejemanja predhodnih rezervacij za ID.3 dobiva zdaj električna mobilnost pri Volkswagnu za naše stranke konkretno obliko. Od danes je lahko vsakdo del tega gibanja,” je povedal Jürgen Stackmann, član uprave znamke Volkswagen in direktor prodaje, marketinga in poprodaje, na uvodni prireditvi v koncernskem forumu DRIVE Volkswagen v Berlinu. “Z ID.3 se po Hrošču in Golfu pričenja tretje veliko poglavje strateškega pomena v zgodovini naše znamke. Z modelom ID.3 bomo namreč električno mobilnost približali širokim množicam. Z ID.3 bomo najprej naelektrili Evropo, kmalu za tem pa z ostalimi e-modeli iz družine ID. še druge svetovne regije.”

Volkswagen nudi posebno izdajo ID.3 1ST v štirih barvah in treh različicah, vse imajo velika platišča in bogato opremo: ID.3 1ST ima bogato komfortno opremo, denimo glasovno upravljanje in navigacijski sistem, ID.3 1ST Plus bo dodatno imel sistem luči IQ Light in dvobarvni dizajn, ID.3 1ST Max pa bo opremljen z veliko panoramsko stekleno streho in projicirnim zaslonom z obogateno resničnostjo.

Že kmalu po septembrskem avtosalonu IAA bo na večini trgov stekla faza naročanja vozil. Kupci bodo potem pri svojem izbranem Volkswagnovem trgovcu lahko obvezujoče naročili enega od treh ekskluzivnim modelov ID.3 1ST. V Nemčiji bodo obvezujoča naročila postala veljavna aprila 2020. Do takrat bo brez stroškov mogoče registracijo stornirati. V tem primeru bo registracijski depozit takoj vrnjen strankam.

Predhodne rezervacije bodo mogoče v 29 evropskih državah. Najpomembnejši trgi za model ID.3 v Evropi so Norveška, Nemčija, Nizozemska, Francija, Velika Britanija in Avstrija. Volkswagen načrtuje, da bodo v povprečju letno kupcem dobavili več kot 100.000 vozil ID.3.

Foto in PR: VW

16. 5. 2019

Avtor

Administrator