Splošno

Sobota v Velenju v znamenju 9. medgeneracijskega festivala

Velenje, 17. maj 2019 – Že od včeraj je dogajanje v Velenju v znamenju 9. medgeneracijskega festivala. Jutri, bo festival dosegel vrhunec, ko bomo na Titovem trgu pripravili zaključek medgeneracijskega festivala »Pozdravljen, bonton!« hkrati pa se bo začel tudi Teden ljubiteljske kulture.

Prostovoljci skupine Udarnik Mladinski center Velenje bodo starejšim na Mestni tržnici Velenje, med 8. in 11. uro, pomagali pri dostavi kupljenega blaga do avta oz. doma.

Obiskovalci festivala se bodo lahko na Titovem trgu pomerili v družabnih igrah, na ogled bo tudi vozilo Kamerat. V programu, ki ga pripravljamo se bo uvodoma predstavila Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, Plesni studio N bo pripravil plesno presenečenje (oz. flash mob), v okviru plesnega dogodka »Ulica pleše«, ki ga koordinira Maša Kolšek, pa se bo predstavilo več kot 200 plesalcev z različnimi plesnimi žanri. Ob 11. uri se lahko udeležite teka starejših. Sodelujoče bodo pred tekom ogreli člani Društva Šole zdravja Velenje. Tek je simbolične narave, trasa je kratka ter preprosta, primerna za starejše in tudi za gibalno ovirane osebe.

Obiskovalce na Titovem trgu bosta nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak in direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik.

Popestrite si soboto in obiščite zaključno dogajanje 9. medgeneracijskega festivala v Velenju!

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar
Kabinet župana

T: 03 8961 546

17. 5. 2019

Avtor

Administrator