Splošno

Najbolj pisan dunajski ples za boj proti aidsu Life Ball se poslavlja

 

Pod geslom Združeni v različnosti se bo 8. junija 2019 na Dunaju odvil zadnji ples Life Ball, ena največjih dobrodelnih prireditev za boj proti aidsu na svetu. Zaradi pomanjkanja sponzorskih sredstev bo letos ta ekstravagantna dobrodelna prireditev po 26 letih potekala zadnjič.

Life Ball je ena največjih humanitarnih prireditev na svetu, kjer vsako leto zberejo več kot milijon evrov in jih namenijo 170 različnim projektom za boj proti aidsu. Zaradi vedno večjih težav pri zbiranju sponzorskih sredstev so se ogranizatorji odločili, da bo letošnji Life Ball zadnji.”Toso bila neverjetna, fantastična in intenzivna leta. Premaknili smo več, kot smo si kadarkoli sploh upali sanjati. Zatosem res hvaležen. Sedaj je čas, da ta projekt uspešno zaključimo. Še naprej se bomo strastno borili proti stigmatizaciji in izključevanju,” je povedal Gery Keszler, ustanovitelj in organizator projekta, pri katerem so v 26 letih za domačein mednarodne projekte za boj proti aidsu namenili kar 30 milijonov evrov. V tem času se je aids od smrtne obsodbe spremenil v kronično bolezen, kar je ogromen dosežek. Ker boj proti okužbi z virusom HIV še zdaleč ni končan, bodo izkupiček letošnje prireditve namenili mednarodnim dobrodelnim projektom predvsem v Afriki, kjer je problem še vedno akuten.

Life Ball 2019 bo potekal pod geslomZdruženi v različnosti.Živopisan sprevod na temo cirkusa bo 8. junija pred dunajsko mestno hišo v vsej svoji ekstravagantnosti in bleščavosti širil idejo solidarnosti in tolerance.Nato bo sledila še modna revija, letos v režiji znamenite italijanske modne hiše Missoni. Otvoritvena slovesnost je za obiskovalce brezplačna. Vstopnice za zabavo v mestni hiši za kostumirane obiskovalce stanejo 90 evrov, za ostale pa 180 evrov.

Dogodka se vsako leto udeležijo tudi številne svetovno znane osebnosti iz sveta zabave. Tokrat so svoj obisk med drugim napovedale igralki Katie Holmes in Keala Settle, burleskna plesalka Dita von Teese, muza Andyja Warhola Dianne Brill in evrovizijska zmagovalka Conchita Wurst. Ta najbolj pisani ples med vsemi dunajskimi plesi bodo tokrat organizirali v sklopu dvotedenske prireditve EuroPride, ki se bo v avstrijski prestolnici s številnimi kulturnimi in informativnimi prireditvami ter zabavami odvijala od 1. do 16. junija. Vrhunec EuroPride 2019 bo parada ponosa 15. junija, ko v središču Dunaja pričakujejo več kot milijon obiskovalcev.

 

 

Več informacij:https://lifeplus.org/en/

Foto1:©Life Ball / Juergen Hammerschmid / 2018

(c) MeiereggerRoncalli

Foto 2:MeiereggerRoncalli© Life Ball / 2019

Mirjana M. Pintar

Predstavnica za medije

Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana

T+386 1 320 77 77

M+386 31 266 668

Epintar-marceta@eurocommpr.si

Wwww.eurocommpr.si

Spremljajte nas naFacebookinTwitterstrani.

20. 5. 2019

Avtor

Administrator