Šport

Pred vrati je 29. Športni vikend Maribora, 1. in 2. junij, letos na več kot 30 prizoriščih po Mariboru.

 

 Foto: Marko Pigac

 

Maribor, 20. maj – Športna zveza Maribor prvi vikend v juniju že po tradiciji organizira Športni vikend Maribora. Letos bo dogajanje potekalo v soboto 1. in nedeljo 2. junija, na 31 športnih prizoriščih po mestu in bližnji okolici. Pod iniciativo #gibajmaribor pa bo posebej izpostavljenih nekaj dogodkov, ki bodo aktivno udeležbo na Športnem vikendu tudi posebej nagradili.

 

Kot prvega takega gre izpostaviti Olimpijski pohod, ki ga Športna zveza organizira v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Namen pohoda je spodbuditi tiste, ki se bodo na Pohorje podali peš. Prvih 500, ki se bodo registrirali na vseh 5 markacijskih točkah, bo prejelo darilno vrečko z majčko #gibajmaribor in številnimi lepimi nagradami pokroviteljev in partnerjev dogodka. Olimpijski pohod bo potekal v soboto, 1. junija med 10.00 in 15.00, s štartom pri spodnji postaji Vzpenjače. Vsi ostali udeleženci lahko sodelujejo v žrebu za lepe nagrade, ki bo ob 15.00 potekal pri zgornji postaji Vzpenjače.

Drugi pomembne dogodek športnega vikenda bo začetek serije družinskih tekaških treningov GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Posebnost treningov bo ta, da bodo prilagojeni vsem družinskim članom, tudi otrokom in starostnikom. Za tiste otroke, ki ne bodo tekli s starši, pa bo v času treninga organizirana športna animacija.  Prvi v seriji se bo odvil v nedeljo, 2. junija med 10.00 in 11.30. Zbirno mesto je spodnja postaja Vzpenjače.

Na seznamu prizorišč in dogodkov 29. Športnega vikenda Maribora gre posebej izpostaviti še Visit Pohorje Brave Run (sobota 12.00), dogajanje na Športnem letališču v Skokah (sobota in nedelja med 9.00 in 18.00), zabavno pump track tekmovanje za otroke Pumpaj Slovenija (sobota 16.00 do 19.00 na Pump Track progi pri spodnji postaji Vzpenjače) ter humanitarno akcijo NEMOGOČE JE SAMO BESEDA, v okviru katere bo športno humanitarno dogajanje potekalo v Mestnem parku (sobota, 1. junij).

Vso ostalo športno rekreativno dogajanje si lahko ogledate v biltenu športnega vikenda na uradni strani dogodka www.gibajmaribor.si

OSTALE POMEMBNE INFORMACIJE:

  • Prevoz z mestnim avtobusom št. 6 je oba dneva brezplačen
  • Na prevoz s krožnokabinsko žičnico oba dneva 50% popusta po veljavnem ceniku
  • Prevoz s sedežnico Radvanje za udeležence Športnega vikenda Maribor v smeri Trikotne jase med 9.00 in 18.00 brezplačen, med 18.00 in 20.00 pa 2 eur. V dolino brezplačno.

Športni pozdrav,

Neva Čuček

20. 5. 2019

Avtor

Administrator