Kultura

Drugačna godba, dobra godba:Druga godba!

Drugačna godba, dobra godba:

Druga godba!

35. mednarodni festival Druga godba

Druga godba je sinonim za drugačnost, drznost in glasbeno svežino. Je volja in pogum za odkrivanje skritih glasbenih zakladov, marljivo kopanje po pesku glasbenih oceanov in iskanje vanj zakopanih školjk z biseri, ki bi sicer zaradi diktata mainstreamovsko polenjenega poslušalstva, vajenega instant glasbenih obrokov s plastičnih pladnjev, ostali neodkriti.

Petintrideset let uspešnih in odmevnih ekspedicij v nove glasbene teritorije je festival dodobra uveljavilo ne le v slovenskem temveč tudi v evropskem okolju (revija Songlines je Drugo godbo uvrstila med 25 najboljših glasbenih festivalov na svetu) in ji prineslo izbrano in zvesto občinstvo.

Tudi Štajerce, ki lahko vpogled v glasbene tradicije in kulture bolj ali manj znanih narodov užijemo kar na domačem pragu!

Zato v soboto 25. maja nikar ne posedajmo na kavču.

35. mednarodni festival Druga godba

sobota, 25. maj

11.00 Minoritska cerkev

KnedlbendKulinarično-glasbena kuh’na za otroke +3.

18.30 Minoritska cerkev

SutariBasia Songs (vokal, poljski ljudski bobni, kontrabas), Kasia Kapela (vokal, violina, baraban boben, tolkala), Zosia Barańska (violina, vokal, baraban boben, tolkala)

20.30 Oder Minoriti

Bakalina Velika: Jani Kutin (vokal, besedila, piščal), Renata Lapanja (harmonika), Marjan Stanić (tolkala, bobni), Matej Magajne (el. kitara, bas kitara), Andrea Pandolfo (trobenta, krilni rog, klavir), Dejan Lapanja (bobni, ak. kitara, bas kitara), Samo Kutin (bas kitara, ak. kitara, balafon, brač, hurdy gurdy, ročno izdelana harfa, zvočila), gostja: Severa (vokal)

22.00 Oder Minoriti

BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness): KG, Hloni, Luja, Jovi, Cheex, Skhumbuzo

23.15 Minoriti

DJ Splinta

Prodaja vstopnic na dan koncertov: Lutkovno gledališče Maribor

23. 5. 2019

Avtor

Uredništvo