Splošno

Največje črpališče pitne vode tudi čebelji pašnik

Na svetovni dan čebel, 20.5, je tudi največje črpališče pitne vode v Sloveniji, Vrbanski plato v Mariboru, postal čebelji pašnik. Kako so dijaki Biotehniške šole Maribor, učenci OŠ Kamnica in učenci OŠ Gustava Šiliha, skupaj z zaposlenimi Mariborskega vodovoda na Vrbanskem platoju posadili medovite grmovnice si lahko pogledate na v galerijah na spletni strani Sem sprememba.

Ta sadnja je ena v vrsti sadenj medovitih rastlin, ki so jih, poleg Mariborskega vodovoda, omogočil partnerji in pokrovitelji kampanje SEM SPREMEMBA. Kako so sadili učenci OŠ Kamnica, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Selnice ob Dravi, OŠ Janka Padežnika, OŠ Frana Roša, dijaki Biotehniške šole Maribor in Lesarske šole Maribor ter varovanci Doma Danice Vogrinec si lahko pogledate na https://ekoglobal.net/sem-sprememba.

Sadnjo medovitih dreves v Betnavskem gozdu, ko so skupaj sadili zaposleni družbe Slovenski državni gozdovi, krajani in dijaki Lesarske šole pa si oglejte tukaj.

Sadnja na Vrbanskem platoju pa je bila tudi priložnost, da so  »sejalci« spoznali, izmenjali »sejalske« izkušnje ter skupaj razmišljali, kako akcijo nadaljevati, da bi lahko pomagali preživeti čim več čebelam, ki omogočajo naša življenja.

Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda je ob sadnji povedal: » Veseli smo, da lahko na tak način prispevamo k preživetju čebel in obenem omogočamo učencem in dijakom, da svoje prostočasne dejavnosti nadgrajujejo z aktivnostmi, ki so v dobro vseh nas.«

 

Obiščite spletno stran Sem sprememba

 

Copyright © 2019 PR PLUS d.o.o., Vse pravice pridržane.

24. 5. 2019

Avtor

Administrator