Družabno

POMLADNA TURNEJICA

Tomi Purich trio – POMLADNA TURNEJICA

 

Tomi Purich, obalni bobnar, ki ga je večina spoznala kot vodjo in spremljevalnega glasbenika zasedb Jana Plestenjaka (2000-2012), Nine Pušlar (2010-2018), Lee Sirk (od 2018), festivalske skupine Melodij morja in sonca (od 2012) in nekaterih drugih, je tokrat s svojim svežim inštrumentalnim projektom v triu na pomladni turneji.

V svojem triu, ki ga je leta 2017 oživel v osnovni jazzovski zasedbi bobnov, kontrabasa in klavirja, je Tomi združil zasedbo izjemnih glasbenikov, unikatni etno-jazz zvok in s projektom prodrl tako na slovenske kot na tuje odre. Kljub številnim projektom, s katerimi se je Tomi Purich kot vodja in spremljevalni glasbenik ukvarjal v vseh letih vmes, je leta 2018 dokončal material za svojo avtorsko ploščo in tako je nastal album, s preprostim naslovom, #balkanjazz. Na svojem albumu Tomi v raznih zasedbah od tria do velikega orkestra združuje tradicionalne zvoke Balkana, Orienta in Istre s svobodo zahodnjaške jazzovske improvizacije.

Tomi Purich trio na koncertih obiskovalcem ponuja unikaten zvok in unikatne ritme, neglede na to ali gre za priredbe tradicionalnih ljudskih napevov ali za avtorske skladbe ali pa za priredbe popularnih pesmi. Zasedba navdušuje s koncerti po klubih, lokalih, festivalih in s svojo posebno serijo koncertov, imenovanimi ”jazz med knjigami”, ki se dogajajo po knjižnicah. Fantje svoje delo nadaljujejo s koncerti po Sloveniji.

Po dveh datumih, ki so jih imeli 16. in 18. maja v Novi Gorici in v kultnem ptujskem MuziKlubu, ekipa s koncerti nadaljuje 30. maja v ljubljanskem klubu Jazz  Paradise, kakor po novem nosi ime legendarni Jazz Klub Gajo; 1. junija se fantje ustavijo v Piranu, 6. junija v Škofji Loki, 8. junija na Ptuju, 14. junija pa bodo serijo koncertov jazz & grill začeli v odlični gostilni Štravs v Šmarju pri Jelšah.

Album #balkanjazz Tomi predstavlja tudi po radijskih in televizijskih oddajah. Promocijski material lahko dobite na spodnjih povezavah:

Tukaj si lahko ogledate zadnji video – priredbo ljudske pesmi MORE SOKOL PIE: https://youtu.be/u9dMO9kfeJA

Informacije in kontakt za medije (phonerji, gostovanja):

Tomi Purich
vodja skupine in organizator
gsm: 040 423 001
web: www.tomipurich.com

24. 5. 2019

Avtor

Administrator