Avtomobilizem

Novo pri Volvo Cars Slovenija – konfigurator vozil na voljo na volvocars.si

 

Podjetje Volvo Cars nadaljuje s svojim novim poslanstvom podjetja „Freedom to Move“ in namesto tradicionalne maloprodaje zagotavlja varne, osebne in trajnostne storitve mobilnosti.

Do sredine naslednjega desetletja je cilj podjetja ustvariti polovico letne prodaje od prodaje popolnoma električnih avtomobilov, tretjino od prodaje avtonomnih avtomobilov in vzpostaviti več kot 5 milijonov neposrednih odnosov s potrošniki.

„Naša industrija se spreminja. Namesto da bi zgolj proizvajali in prodajali avtomobile, bomo svojim strankam zagotovili svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način,“ je povedal Håkan Samuelsson, izvršni direktor podjetja Volvo Cars. „Svojim strankam nudimo dostop do avtomobila, vključno z novimi privlačnimi storitvami, kadar koli in kjer koli jih želijo.“

Največja revolucija, ki se trenutno odvija v avtomobilski industriji, se dogaja na področju potovanja strank. Stranke si raje ogledajo več spletnih strani, kot pa da bi obiskale več zastopnikov. Zato je ključnega pomena, da se osredotočimo na digitalno vodenje, s čimer bomo prilagodili uporabniško izkušnjo in avtomobile pripeljali do strank na način, na katerega jih želijo.

Kot izhodišče se je lokalna spletna stran Volvo Cars pred nedavnim preoblikovala od zgolj vira informacij v doživetje blagovne znamke, v kateri so vsaka zaslonska slika in vsak posamezen del informacij postavljeni na način Volvo ter v skladu z blagovno znamko in vrednotami Volvo.

Zdaj je na spletni strani volvocars.si na voljo konfigurator avtomobilov, ki dopolnjuje vsebino lokalne spletne strani, kar omogoča strankam, da konfigurirajo svojo izbiro modela Volvo z različnimi motorji in opremo, skupaj z različnimi možnimi kombinacijami barv, platišč, oblazinjenja, stilom zunanjosti, paketi in razpoložljivimi opcijami.

Konfigurator strankam omogoča enostavno, interaktivno in premijsko izkušnjo z ustvarjanjem končnega prikaza izbir, ki kažejo notranjost in zunanjost konfiguriranega avtomobila. Ko je konfiguracija zaključena, potrošnik prejme povzetek konfiguracijskih podrobnosti, ki jih je mogoče prenesti in shraniti na računalnik z enolično generirano kodo ali jih deliti prek elektronske pošte in družabnih kanalov z upodobljenimi slikami. Lahko se pošljejo tudi lokalnemu zastopniku s prošnjo po ponudbi ali testni vožnji.

Volvo Cars pričakuje, da bo s takim pristopom poskrbel za nadaljnji razvoj svoje digitalne prisotnosti in sodelovanja z bazo svojih strank v Sloveniji.

Skupina Volvo Car v letu 2018

Za poslovno leto 2018 je skupina Volvo Car zabeležila dobiček iz poslovanja v višini 14,185 milijarde švedskih kron (v letu 2017 14,061 milijarde švedskih kron). Prihodki v tem obdobju so znašali 252,653 milijarde švedskih kron (208,646 milijarde švedskih kron). V celotnem letu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kot v letu 2017. Rezultati poudarjajo celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer se podjetje pozicionira za naslednjo fazo rasti.

O skupini Volvo Car

Volvo je bil ustanovljen leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednih avtomobilskih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov leta 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do leta 1999, ko je podjetje kupila družba Ford Motor Company iz ZDA, je sestavljalo del švedske skupine Volvo. Leta 2010 je podjetje Volvo Cars prevzela skupina Geely Holding. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in upravljanje se večinoma nahajajo v Göteborgu na Švedskem.

Sedež Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), deli karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

 

Sandra

Horvat

Marketing & PR Coordinator

T+386 1 584 34 96

M+386 30 464 155

sandra.horvat@vcag.net

VCAG d.o.o.

Importer Adria Region

Leskoškova 2

1000 Ljubljana, Slovenija

www.volvocars.com

27. 5. 2019

Avtor

Administrator