Splošno

Premium gin Monologue prihaja na hrvaški trg

Foto: Fructal

 

Mali Lošinj, 28.5.2019 – Včeraj se je odvila premierna predstavitev gina Monologue za hrvaški trg v hotelu Belleveu na Malem Lošinju, kjer so ga povabljeni lahko prvič poskusili, med njimi tudi Danijela Martinović in Petar Grašo.

Gin Monologue povezuje v enotno pripoved različne zgodbe in zanimivosti pokrajine, ki se razprostira med Alpami in Jadranskim morjem. Je plod sodelovanja Fructala in priznanega mednarodnega kuharskega velemojstra Tomaža Kavčiča. Od kod ideja? Tomaž Kavčič, chef restavracije Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono v Sloveniji, pravi, da se je za pripravo recepture za gin odločil zaradi poklona Krasu, brinu in tradiciji. Drugi pomemben motiv pa je bila Tomaževa sladica, ki je kot pravi Tomaž »… tonik na žlico, ki je z mano že približno deset let in se imenuje gin tonik z vonjem po brinju.«

Osnovno recepturo je Tomaž imel v glavi že dlje časa, vedel je kaj želi imeti, kar tri leta pa je potem skupaj s tehnologi v Fructalu pripravljal najboljšo recepturo. Pripravili so kar 72 vzorcev, nazadnje je bil izbran tisti s številko 17. Ta vzorec je dal ravno pravšnjo mehkobo, ko se ga poskusi čistega, pa tudi brinje ne izstopa preveč. »Želel sem narediti gin, ki ga lahko pijete brez drugih dodatkov, zgolj z dvema kockama ledu. Ni premočen. Ko sem prišel do tega, sem bil zadovoljen in navdušen. Dal sem ga tudi pokusiti več ljudem, ki niso vsi poznavalci gina, pa tudi specialistom, denimo najbolj cenjenim poznavalcem gina v Italiji. Njihovi odzivi so bili potrditev, da mi je uspelo narediti tisto, kar sem iskal.«, pravi Tomaž. To dokazuje tudi dvojna zlata medalja, ki jo je Monologue prejel lansko leto na prestižnem ocenjevanju žganih pijač »Great American International Spirits Competition« in se s tem uvrstil med osem najboljših žganih pijač sveta.

Gin Monologue je sicer narejen po tradicionalnih postopkih, proizveden iz žit višje kakovosti in iz destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih mediteranskih zelišč. Prav ta zelišča skupaj z brinjem tvorijo harmoničen okus in odlično aromo.

Gin Monologue dela edinstvenega tudi posebna sestavina, ki krasi tudi steklenico: gre za izvleček listov oljk oleuropein, ki je eden najmočnejših antioksidantov na svetu. »Upam si trditi, da je edini gin na svetu, ki vsebuje ta ekstrakt, ki obenem odseva Sredozemlje,« pravi Tomaž Kavčič.

 

PR: Fructal

29. 5. 2019

Avtor

Administrator