Splošno

KLOVNBUF

12. festival sodobne klovnade in novega cirkusa Ljubljana– Vrhnika – MurskaSobota, 15.–24. junij Novi cirkus … Cirque Nouveau… New circus

Svet je danes hrup in kaos, nered, norost … cirkus. Vse nam je dovoljeno, pa nismo zares svobodni. Zato odprimo vrata v drug svet. Iz ponorele družbe pobegnimo v družbi cirkusantov. Za svet, ki ga ne moremo jemati resno, je rešitev le resna klovnada: umetnost, ki odpira vrata tudi tam, kjer jih ni. In odpira jih glasno, da se zatresejo vsiljene predstave o tem, kaj je res. Popelje nas v predstavo, kjer ni nič zares in je vse resnično: iz hrupa nastane glasba, iz kaosa cirkus. Odloputnimo ta vrata na ves glas, da zazveni Tišina: Tresk! Bum! Buf! Klovnbuf!

ODER–MESTO–LABORATORIJ–KARAVANA

 

Klovnbuf je festival smeha, ki se jemlje resno, saj združuje dramsko in cirkuško umetnost. Letos bo s svojo 12. Izdajo zopet razveselil gledalce vseh starosti in ponudil odličnost novocirkuških izdelkov tujih in domačih ustvarjalcev na najvišji kakovostni ravni, s katero si panoga že vrsto let utira pot na najuglednejše gledališke festivale po vsem svetu. Na odru– večinoma v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana ter tudi na Kongresnem trgu– se bodo zvrstile predstave za občestvo, ki šteje od šoloobveznih otrok naprej,v mestu(mestni trgi, parki, ulice) –Klovbuf bo obiskal tudi Mursko Soboto in Vrhniko– se bo zvrstilo kup dogodkov za najmlajšje in malo manj (naj)mlajše,laboratorijpa bo ustvarjalcem in producentom, ki pa ne izključuje ostalih novocirkuških ljubiteljev ponudil delavnice, tečaje, okrogle mize in tudi izvrstno priložnost za neformalna durženja in mreženja.

Defracto (FRA) FLAQUE

IZPOSTAVLJAMO ►NEDELJA,16. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana Mismo Nismo (SLO) NOise Cirkus NOise Cirkusje sodobna glasbeno – cirkuška, improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo noise glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov a.k.a. smeti. ►PONEDELJEK,17 .6, 21.00, Kongresni trg / festival Junij v Ljubljani Branko Potočan & Fourklor (SLO) ŽEPI POLNI ZVEZD Predstava pripoveduje o malih ljudeh velikega srca. V njem so zgoščene usedline njihovih življenj. Mnogi živijo preprost vsakdan. Zdi se, da so zadovoljni, a v resnici ni čisto tako. Zato začnejo njihove potisnjene skrivnosti uhajati na plan. ►TOREK,18. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana Michael Zandl & Tom Henden (AUT) JANUS Miza, stol, omara, ni izhoda. Svet tega človeka se na prvi pogled zdi zelo skromen. Veljajo neka druga pravila, ampak tega se lahko zavedajo le tisti, ki so že bili drugod. Janus je čuden, cirkuški, magičen, humoren, kafkovski psihotriler, poln klobukov. ►SREDA,19. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana Matthias Romir (DEU) ŽIVLJENJE SO KRATKE ZGODBE Življenje so kratke zgodbeje kolaž vizualnih anekdot o pomenu in norosti življenja. Zgodbe so zdaj stvarne, zdaj abstraktne; zdaj glasne, tihe, trapaste in mračne. A vselej so humorne in življenjske. Umetnik se skoraj brez besed sprehodi skozi žalost, strahove in upe človeka, ki bi se rad osvobodil spon in hkrati išče čvrsto oporo. “Celostno umetniško delo.” (Nürnberger Nachrichten) “Predstava ponuja najlepšo poetizacijo življenja” (Darmstädter Echo) “Besedetotežko opišejo.” (Anzeiger Affoltern) ►PETEK,21. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana Branko Potočan & duo Silence (SLO) ČRNI PETEK Melanholija kot podoba uglasbljene levitacije Izhodišče predstave je pesem Dragotina KettejaMelanholične misli:Skozi gozd je šel, skozi V projektuČrnipetekavtor tako skozi lirično simbiozo glasbe, giba in petja ter simboliko vrvi gradi metafizične slike v zraku, ki prinašajo levitacijo odrešitve in nadrealističen pogled navzdol, na malega človeka, na težave, ki se jih hočeta znebiti. ►SOBOTA,22. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana Defracto (FRA) FLAQUE Bo nekaj žongliranja. Bo mehkost. Bodo luže. Ne bo mučenih živali ali gnilih banan, bo pa kava, padci in sprevod ob zadnjih urah kraljice Kleopatre. Ali je možno pokazati nekaj, česar ni na youtubu? Flaque je nedeterminiran performans, ki se razteza preko meja, označenih s trakom.

Copyright © *2019* *Zavod Bufeto*, All rights reserved. *zavodbufeto.com* *zavodbufeto@gmail.com* Urška Comino Odnosi z javnostmi E:ursaurska@gmail.com M: 031 357 965

30. 5. 2019

Avtor

Administrator