Kultura

Slovenija na Praškem kvadrienalu 2019 z instalacijoUkrivljen prostor


 

 

Štirinajsta edicijaPraškega kvadrienala scenskega oblikovanja in prostorabo potekala med 6. in 16. junijem v Pragi, Češka. Slovenija bo na Praškem kvadrienalu 2019 nastopila z instalacijoUkrivljen prostor. Izbor je pripravila Barbara Novakovič Kolenc, kuratorica slovenske udeležbe v okviru osrednje sekcije/razstaveDežele in regije. Koncept instalacijeUkrivljen prostorizhaja iz avtorskih prispevkov umetnikovUroša Belantiča(kostumografija v muzikaluDrago Ivanuša: Orlando, Mestno gledališče ljubljansko),skupine IRWIN(razstavaKapital 2018v okviru predstaveIvo Svetina: V imenu matere,SNG Drama Ljubljana),Lea Kulaša(kostumografiji v dramski predstaviImmaculata – Hommage Tomažu Pandurjuin baletni predstaviEdward Clug: Peer Gynt, SNG Maribor),Angeline Atlagić(kostumografija v baletuSimfonija otožnih pesmi – Hommage Tomažu Pandurjuin scenografija skupine NUMEN za istoimensko predstavo, SNG Opera in balet Ljubljana) terMateje BučarinVadima Fiškina(kostumografija in scenografija za plesno predstavoDvoriščno okno – Dancers without answers,DUM – Društvo umetnikov).

Nacionalna postavitev bo predstavljena v desnem krilu Industrijske palače, v razstavnem prostoru osrednje sekcije z naslovom RazstavaDežele in regije.

Tokratno, sedmo udeležbo Slovenije na Praškem kvadrienalu organizira Muzeum, zavod za umetniško produkcijo, posredovanje in založništvo (Muzeum Ljubljana) v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in partnerskimi gledališči SNG Drama Ljubljana, SNG Opero in baletom Ljubljana, SNG Maribor, Mestnim gledališčem ljubljanskim in DUM – društvom umetnikov

Slovenski prispevek na Praškem kvadrienalu 2019 so danes v Slovenskem gledališkem inštitutu predstavili kuratorica slovenske nacionalne sekcijeBarbara Novakovič Kolenc, arhitektkaVlatka Ljubanović, oblikovalecMatjaž Wenzelin videastkaTjaša Gnezda.

Slogi

30. 5. 2019

Avtor

Administrator