Gospodarstvo

Slovenski forum o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu

Vabilo medijem Slovenski forum o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu bo jutri, vpetek, 31. maja ob 9. uri v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A Forum je namenjen predstavnikom podjetij, ki gojijo kulturo spoštovanja človekovih pravic v gospodarskih aktivnostih in znajotovnovčiti kot prednost pri poslovanju. Predstavljene bodo tudi domačein tuje dobre prakse. Uvodoma bodo zbrane nagovorili minister za zunanje zadevedr. Miro Cerar,državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijoEva Štravs Podlogar,generalna direktorica GZSmag. Sonja Šmucter varuh človekovih pravicPeter Svetina.

Spredavatelji iz Slovenije in tujine bo pojasnjeno, zakaj je spoštovanje človekovih pravic za podjetja pomembno. Predstavljene bodo izkušnje Švice in prve izkušnje Slovenije pri izvajanju nacionalnega akcijskega načrta za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu, Smernice OECD za večnacionalne družbe, francoski zakon o obveznem skrbnem pregledu človekovih pravic za velika podjetja, prizadevanja za preprečevanje diskriminacije na delovnem mestu in Smernice za izvajanje skrbnega pregleda človekovih pravic v gospodarstvu. Pojasnjen bo tudi pomen spoštovanja človekovih pravic pri poslovanju v povezavi z mednarodnimi arbitražami in mednarodnimi javnimi razpisi ter predstavljene prve dobre prakse slovenskih podjetij.

Na forumu bo deset velikih slovenskih podjetij slavnostno podpisalo Zavezo k spoštovanju človekovih pravic pri poslovanju.

Več informacij je napovezavi.

 

Vljudno vabljeni!

Mag. Tajda Pelicon

Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije Služba za strateško komuniciranje in marketing

Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana

t:01 5898 136

m:041 397 194

e:tajda.pelicon@gzs.si

w:www.gzs.si

 

30. 5. 2019

Avtor

Administrator