Kultura

Vabilo na odprtje in ogled razstave Glasno-žitje v Mali galeriji Banke Slovenije, 5. junij 2019

Spoštovani,

Banka Slovenije je aprila letos odprla prenovljene prostore Male galerije, ki ima dolgoletno tradicijo, saj je več kot pol stoletja služila kot razstavni salon likovnih umetnikov iz Slovenije in tujine. V sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji, smo odprli vrata mladim umetnikom. V Mali galeriji se tako predstavljajo umetniki in ustvarjalci z različnih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na otvoritev druge razstave z naslovom Glasno-žitje v Mali galeriji Banke Slovenije (Slovenska cesta 35 v Ljubljani), ki bo v sredo, 5. junija 2019, ob 19. uri.

Ustvarjalke razstave so študentke Akademije za likovno umetnost Univerze v Ljubljani.Predstavljajo projekt akademije in KUD Mreže, ki naslavlja feministično umetnost ter predlaga ponovni premislek o položaju žensk in drugih ranljivih skupin v družbi.

Ob odprtju razstave vas bosta nagovorilared. prof. Boštjan Botas Kenda, prorektor Univerze v Ljubljani, inVladimir Vidmar, kustos Male galerije Banke Slovenije. Odprtje bo pospremilnastop glasbenikov z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Razstava bo odprta do 30. junija 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Vse podrobnosti najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo (info@mgbs.siali 030 451 925).

Vabljeni!

30. 5. 2019

Avtor

Administrator