Kultura

BELETRINA (OPOMNIK) – O SMEHU ZLATKA ČORDIĆA – PREDSTAVITEV KNJIGE JURIJA HUDOLINA

Pozdravljeni,

vabimo vas na pogovor in druženje ob izidu knjigeO smehu Zlatka Čordića, ki bo v sredo, 5. junija, ob 19. uri, na Fužinskem gradu (MAO).

Z avtorjem knjigeJurijem HudolinominZlatkom Čordićemse bo pogovarjalBorut Mehle. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjaliO smehu Zlatka Čordićain bodo pri tem zelo resni (ali pa tudi ne).

“Nobena pot ni predolga, če imaš ob sebi prijatelja.” Zlatko

Jurij Hudolinpišeo vzponu mladega fanta s Fužin, ki je izstopal s svojo vztrajnostjo in dobroto ter je videl svet v vsej lepoti, ne glede nato, da so bile njegov vsakdan slike izsocialnega dna priseljencev,imigrantov, brezdelnežev, prestopnikov in kriminalcev, slike drog, nasilja in krvi. Od tam do zvezde slovenskega rapa, ki se je pobratil s Cankarjem, do predanega ljubitelja Plečnika in ambasadorja strpnosti je bila dolga pot, polna predsodkov okolice in ovir.

Jurij Hudolin(1973, Ljubljana) je pesnik, pisatelj, urednik, kolumnist, scenarist in prevajalec. Doslej je izdal osem pesniških zbirk, šest romanov in zbirko kratke proze. Z romanomIngrid Rosenfeldje bil med finalisti za nagrado kresnik za roman leta 2013. Njegova dela so prevedena v hrvaščino, makedonščino, madžarščino, češčino, srbščino in angleščino.

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Prijazno vabljeni!

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane. Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

4. 6. 2019

Avtor

Administrator