Splošno

Radovljica v poletje z novimi turističnimi produkti

 

Radovljica v letošnje poletje vstopa z novimi, edinstvenimi turističnimi produkti.

Turizem in kultura Radovljica vabi na zanimivo družinsko pustolovščino: Medeno dogodivščino S čebelico po Radovljici. Gre za interaktivni potep po Radovljici, v katerem boste na igriv in poučen način spoznali čebelnjak, življenje čebel in čebelje paše. Na poti rešujete didaktične naloge, v katerih bodo otroci urili ročne spretnosti ter se učili. Hkrati pa avantura ponuja zabavne, poučne in ustvarjalne naloge v knjižici, s katerimi boste preverili poznavanje čebeljega sveta ter razvijali ustvarjalnost. Potep lahko zaključite v Čebelarskem muzeju, za nagrado za opravljeno dogodivščino pa vas v TIC Radovljica čaka sladko presenečenje.

Na Linhartovem trgu, v starem mestnem jedru, pa se v petek, 7. junija odprejo vrata Lekarniškega in alkimističnega muzeja. Muzejska zbirka, ki jo je uredilo družinsko kozmetično podjetje Mioba, zajema opremo lekarn iz 18. in 19. stoletja, zbirko italijanskih in španskih keramičnih posod za shranjevanje zdravil, lekarniški laboratorij, alkimijo, bogato zbirko možnarjev od 12. do 19. stoletja, tehtnice in uteži, 30 farmacevtskih knjig od 15 do 19. stoletja, zbirko iz zgodovine kozmetike in parfumerije, posamezne eksponate iz antične in azijske medicine ter etnološko zbirko ljudskega zdravilstva na našem ozemlju. Muzejska trgovina je opremljena kot stara lekarna, za najmlajše obiskovalce pa bodo poskrbela slovenska gozdna bajeslovna bitja in jim razodela nekaj starodavnih skrivnosti zdravilne in čarobne moči narave.

Vabimo vas, da se nam na otvoritvi in predstavitvi novih turističnih produktov pridružite v petek, 7. junijaob 16.30 vas bomo popeljali po medeni dogodivščini, ob 17.00 pa bomo skupaj z županom Občine Radovljica Cirilom Globočnikom in lastnikom muzeja Milanom Plešcem odprli Lekarniški in alkimistični muzej.

Prepričani smo, da bo poletje v Radovljici z novimi produkti še prijetnejše za vse obiskovalce, tako domače kot tuje. Hkrati pa obiskovalce v naše mesto v najtoplejših poletnih mesecih vabi še kar nekaj dogodkov.

V soboto, 15. junija se bo na Linhartovem trgu odvijala prireditev Medena Radolca. S prireditvijo bomo v Radovljici obeležili 60 let Čebelarskega muzeja, Turistično društvo Radovljica pa pripravlja 22. Prangerjado. Ta dan si boste brezplačno lahko ogledali Čebelarski muzej, kjer za otroke pripravljajo zanimivo delavnico, si ogledali predstave sojenj ob prangerju, ki jih pripravljajo zgodovinska mesta, v katerih so ohranjene sramotilne klopi ali prangerji, se zabavali ob Medeni dogodivščini, lakoto pa boste lahko potešili pri Okusih Radol\”ce, ki na trgu pred cerkvijo pripravljajo street food ponudbo z z glasbeno spremljavo zasedbe Beer Belly.

Z julijem na Linhartov trg prihajajo četrtkovi večeri na trgu s koncerti in Okusi Radol\”ce. Kar šest dogodkov pripravljamo letos: 4. julija s koncertom Elevators, 11. julija z Like the Rolling Stones, 18. julija s Fade out, 25. julija z Avtomobili, 1. avgusta z Mrfy in 8. avgusta z Majo Keuc. Glasbo bo vsakokrat popestrila še odlična street food ponudba.

Med 10. in 25. avgustom bo v Radovljici potekal 37. Festival Radovljica z 9 koncerti v Baročni dvorani Radovljiške graščine in cerkvi Sv. Petra v Radovljici ter koncertom v cerkvi Marijinega oznanjenja v Adergasu.

Festival Avsenik pa prinaša obilico slovenske narodno zabavne glasbe v Begunje med 23. in 25. avgustom. Program je objavljen na spletni strani festival.avsenik.com

Več kot prijetno poletje nas torej tudi letos čaka v Radovljici, zato lepo vabljeni na druženje na najbolj prisrčnem slovenskem mestnem trgu!

Nataša Mikelj

direktorica JZ Turizem in kultura Radovljica

4. 6. 2019

Avtor

Administrator