Splošno

ZAVIHTITE ČOPIČE, POBARVAJTE SVOJ DEL BELE LIPIŠKE OGRAJE IN NE ZAMUDITE PIKNIKA V LIPICI

 

Med več kot 300 belih lipicancev v Kobilarno Lipica se v nedeljo, 9. in 16. junija, vrača priljubljena akcija barvanja belih lipiških ograj. Pridružite se nam, skupaj bomo zavihteli čopiče. Veliki mojstri bodo učili male, prav vsi pa se bodo še dolgo radi vračali v Lipico, kjer so pobarvali svoj del ograje in pustili svoj pečat.

 

Bele ograje obiskovalcem Kobilarne Lipica prve izrečejo dobrodošlico, ko vstopijo na edinstveno lipiško posestvo. So podoba, znana po vsem svetu, obenem pa varujejo več kot 300 belih lipicancev in 31 letošnjih žrebičkov. Vsako leto povezujejo velike in majhne mojstre barvanja, ki se vedno znova vračajo v Lipico, kjer so pobarvali svoj del ograje in pustili svoj pečat.

Letos se bodo znovasrečali v nedeljo, 9. in 16. junija. Že od 10. ure dalje se jim lahko pridružite vsi, ki želite zavihteti čopič, prispevati k ohranjanju kulturne dediščine, doživeti nepozaben dan na brezmejnih zelenicah Lipice in postati del velike lipiške družine. V zahvalo boste prejeli krožnik kraške mineštre in velik popust za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa boste lahko uživali na poletnem pikniku s spremljevalnim programom, ob glasbi v živo in dobrotah na žaru.

Ne zamudite privlačnega dogajanja in nepozabnih doživetij, ki nas bodo za vedno povezala. Otroci bodo lahko ustvarjali na delavnicah v parku, spoznavali prikupne ponije in doživeli vožnjo s kočijo, za sproščeno vzdušje pa bo poskrbela glasba v živo. Vsem sodelujočim bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk kobilarne in ogled edinstvene predstave z lipicanci Zgodba o Lipici ob 15. uri.

Da bo nova bela barva dolgo kljubovala soncu, vetru in dežju, bo pripomoglo podjetje JUB d. o. o., ki bo za akcijo prispevalo belo barvo. Strokovnjaki iz podjetja in maskota Bojan bodo udeležencem akcije razkrili trike barvanja, čopičeza akcijo pa bo prispevalo podjetje Žima d. d.

Zberite svojo najboljšo ekipo in pobarvajte svoj del bele lipiške ograje

Na letošnje barvanje ograj prav posebej vabimo ekipe, ki lahko štejejo do deset članov. Ekipa, ki bo pobarvala največ ograje, bo prejela slastno pizzo za vse svoje člane, vstopnico za ogled edinstvene predstave z lipicanci in spominsko zahvalno ploščico na ograji. Prijavite se na naslovinfo@lipica.org, zavihtite čopičein pobarvajte svoj del lipiške ograje.

 

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

4. 6. 2019

Avtor

Administrator