Kultura

BELETRINA – PREDSTAVITEV KNJIGE DUHOVNO VODSTVO V SLOVENIJI NEKOČ IN DANES AVTORJA MARKA HRENA

“Celostna podoba našega raztrganega sveta, za globinski vpogled v preteklost, kritičen pogled na sedanjost in vizijo prihodnosti”.- Boris A. Novak o knjigi

Spoštovani! Pri Beletrini smo nedavno izdali knjigo Duhovno vodstvo v Sloveniji nekoč in danesa vtorja Marka Hrena.

Ob izidu nove knjige vas vabimo na

Predstavitev knjige Duhovno vodstvo v Sloveniji nekoč in danes,

ki bo v torek, 11. 6. 2019 ob 17. 30 v dvorani Slovenskega etnografskega muzeja (upravna muzejska hiša, Metelkova ulica 2, 2. nadstropje). Pogovor bo usmerjala Ljerka Bizilj.

Knjiga odseva izkušnjo soočenja z duhovnostjo doma in v svetu. Avtor je pristaš transverzalne duhovnosti, ki spričo izgube stika z izvirnimi naravoverskimi kozmologijami pri evropskih narodih iskalcem resnice o sebi in svetu pomaga odkriti svoj in skupnostni sveti hram. Hren problematizira učinke kolonialnega refleksa, ki so vzpostavili prevladujočo kulturo plenilstva in še vedno stojijo na poti udejanjanju politik trajnostnega razvoja. Razkriva izvorni pomen besed in geografsketočke posebnega pomena v tradicionalnem naravoverju ter napoveduje prenovo duhovnosti v Sloveniji.

Marko Hren(1959), eden osrednjih akterjev demokratične opozicije v času osamosvajanja Slovenije, ustanovni direktor Mirovnega inštituta in pobudnik konverzije vojašnice na Metelkovi v kulturni center, dolgoletni urednikVodnarjevega lista, prvega glasnika duhovnih gibanj v Sloveniji, pobudnik in soustanovitelj prve etične trgovine v jugovzhodni Evropi 3Muhe, ustanovitelj in vodja Svetovnonazorske kozmološke skupnosti UPASANA Sanjava prostost duha. Dela v Službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Dogodek organizira založba Beletrina v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem. Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prijazno vabljeni!

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane. Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia Tosporočilo ste dobili, ker ste na seznamu naslovnikov založbe Beletrina, zavoda za založniško dejavnost.

5. 6. 2019

Avtor

Administrator