Šport

Devetindevetdeset dni do EuroVolleyja pokal premierno predstavljen v Ljubljani

Foto: Sportida

Ljubljana, 5. 6. 2019 – Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo za moške danes v središču Ljubljane izpeljala prireditev, ki je obeležila 99 dni do začetka prvenstva, hkrati pa se je pred Mestno hišo v vsej svoji lepoti zableščal povsem novi pokal za evropskega prvaka.

Predsednik OZS Metod Ropret in ambasador EuroVolleyja Tomi Šmuc sta pred Mestno hišo predstavila pozlačen pokal, ki so ga šele pred nekaj dnevi izdelali v podjetju GDE Bertoni v Milanu. Pokal bo v prihodnjih dneh glavni magnet promocijske turneje Trophy Tour po osnovnih šolah širom Slovenije, kamor bo potoval z nekaterimi našimi odbojkarskimi reprezentanti. Konec junija se bo pokal preselil še v druge države gostiteljice EuroVolleyja 2019, njegov končni cilj pa je seveda Pariz, kjer ga bo 29. septembra ponosno dvignil kapetan novih evropskih prvakov.

Poleg predstavitve pokala, ki je že ovekovečen na tisočerih fotografijah tako odbojkarskih zanesenjakov kot naključnih mimoidočih turistov, so veliko zanimanja poželi tudi odbojkarsko obarvani trgi v središču Ljubljane, saj so organizatorji EuroVolleyja 2019 na Mestnem, Pogačarjevem, Kongresnem, Gornjem in Novem trgu postavili 99 mini odbojkarskih igrišč. Igralo je staro in mlado, odbojkarske žoge so švigale levo in desno, tudi vreme je vzdržalo in “priprave na EuroVolley so v polnem teku in vse je kul!” kot se je izrazil predsednik OZS Metod Ropret.

V prilogi vam poleg fotografij (foto: Sportida) pošiljamo tudi izjavi Metoda Ropreta in Tomija Šmuca, ki sta pokomentirala tako predstavitev pokala kot prireditev na 99 igriščih natančno 99 do prve tekme Slovenije v Stožicah.

Odbojkarski pozdrav!

 

 

Press EuroVolley 2019

e: media.eurovolley2019@odbojka.si

m: +386 (0) 41 713 232 | m: +386 (0) 40 539 932

Odbojkarska zveza Slovenije

Volleyball Federation of Slovenia

Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

6. 6. 2019

Avtor

Administrator