Finance

Mastercard z iniciativo Accelerate 2.0 širi svojo zavezanost pospešeni rasti finančno-tehnoloških (FinTech) podjetij

Mastercard je v 18 mesecih investiral več kot 90 milijonov dolarjev samo v podporo rasti in povečanju poslovanja finančno-tehnoloških podjetij

Ljubljana, 6. junij 2019 – Mastercard je najavil Accelerate 2.0, naslednjo generacijo iniciative, s katero želi poganjati pospešeno rast hitro razvijajoče se finančno-tehnološke (FinTech) industrije.

Partnerji družbe Mastercard so mnoga, končnim uporabnikom znana imena, kot so Monzo, N26, Starling, Revolut in Transferwise. Nekateri izmed njih so doslej v okviru iniciativ Accelerate in Start Path že veliko pridobili. Mastercard je zato razvil naslednjo generacijo iniciative z imenom Accelerate 2.0, da bi s tem omogočil nadaljnji razvoj poslovanja. Od začetka junija letos so na voljo tri nove možnosti, ki bodo še bolj poglobile in razširile sodelovanje s skupnostjo FinTech, vključno z naslednjo generacijo digitalnih bank.

Medtem, ko podjetja FinTech ter tudi uveljavljene znamke iščejo možnosti za razširitev mednarodne prisotnosti na področju plačil, iniciativa Accelerate 2.0 vključuje Mastercard storitev ‘Global Reach’ – novo storitev, ki bo omogočila širitev izdajanja kartic za potrošnike na nova geografska območja po vsem svetu. Novost je tudi Mastercard storitev Premium Products, ki finančno-tehnološkim podjetjem pomaga pri razvoju naslednjega vala prvovrstnih storitev v povezavi s produkti Mastercard, saj jim omogoča dostop do premijske blagovne znamke. Poleg tega je zdaj vzpostavljen enoten okvir za vse potrošniške kartice (predplačniške, debetne, kreditne) ter komercialne ponudbe v vseh 31 državah evropskega gospodarskega prostora. S tem so poenostavljene zahteve glede produktov, ki jih ponuja Mastercard.

Jason Lane, izvršni podpredsednik razvoja trgov za Evropo pri Mastercard, je dejal: »Transakcije z našimi petimi najboljšimi finančno-tehnološkimi strankami so se v samo enem letu povečale za več kot desetkrat in tako v letu 2018 dosegle številko 400 milijonov. S portfeljem iniciativ in orodij, kot je Accelerate 2.0, ki nudijo profesionalne rešitve, stalen razvoj in prepričljive rezultate, lahko udobno ponudimo prilagojene, nestandardne pristope za vsa finančno-tehnološka podjetja ter digitalne velikane. Vse od zasnove produkta do izvedbe.«

Mastercard s finančno-tehnološkimi podjetji deli skupne ambicije ter navdušenje za inovacije, učinkovitost, rast in spreminjanje trenutnih smernic. To je v Evropi privedlo do investicij v skupnem znesku preko 90 milijonov dolarjev v zadnjih 18 mesecih, kar prinaša korist tako podjetjem, kot potrošnikom.

Anne Boden, izvršna direktorica družbe Starling, je dejala: »Z družbo Mastercard sodelujemo že več kot tri leta. Medtem, ko nadaljujemo z rastjo našega števila uporabnikov, moramo zagotoviti, da so naši partnerji agilni in sposobni prilagajanja potrebam hitrega digitalnega igralca na trgu. Mastercard je ena izmed takih podjetij. Tako kot mi, verjamejo v moč partnerstev, kar dokazujejo s stalnim razvojem, prilagajanjem ter inovacijami. S tem nam omogočajo, da lahko dosegamo vse naše poslovne cilje.«

Mastercard zdaj ponuja popolno zbirko iniciativ, ki lahko inovatorje v finančnih storitvah popeljejo vse od zagonskega podjetja do globalne širitve: posodobljen Accelerate 2.0, Start Path, ki je že dosegel velikanski uspeh, Engage ter API Developer Zone.

Zbirka Mastercard storitev za uspeh finančno-tehnoloških podjetji vključuje:

Start Path – za zagonska podjetja, ki si želijo partnerstva s storitvami in izdelki Mastercard ter globalnimi strankami.

Nagrajeni globalni program za zagonska podjetja, ki povezuje tehnološka zagonska podjetja v kasnejših fazah s produkti Mastercard in globalnimi strankami. Ekipa Start Path vsako leto oceni približno 2.000 zagonskih podjetij. Do zdaj je sodelovala z več kot 200 zagonskimi podjetji, ki so s kapitalskimi investicijami zbrala skupno 1,4 milijarde dolarjev.

Accelerate – za podjetja FinTech, ki so trenutne ali bodoče stranke naše franšize.

Nudi hiter dostop do trga ter na hiter in enostaven načino mogoča naglo globalno širitev finančno-tehnološkim strankam.

Engage – za podjetja FinTech, ki želijo z našimi strankami hitreje vzpostaviti svoje storitve.

Strankam družbe Mastercard – bankam in trgovcem – pomaga najti najbolj kvalificiranega tehnološkega partnerja za vzpostavitev in/ali obratovanje njihovih novih storitev. S tem se skrajša čas, ki je potreben za vstop na trg ter poveča kakovost implementacije. Engage ima registriranih že 150 zaupanja vrednih finančno-tehnoloških partnerjev, ki koristijo prednosti izobraževalnih programov ter preverjanj v skladu z Mastercard standardi kakovosti.

API Developer Zone – za razvijalce, ki želijo standardiziran dostop do produktov in storitev Mastercard ter naših partnerjev

Mastercard je ena prvih družb za finančne storitve, ki je leta 2011 odprla svoje aplikacijske programske vmesnike (API-je). Mastercard API Developer Zone predstavlja ‘enotna vrata’, prek katerih lahko partnerji enostavno dostopajo do različnih aplikacijskih programskih vmesnikov v kategorijah plačil, podatkov, lojalnosti ter varnosti.

Mastercard Processor Transaction Services – za podjetja FinTech, ki potrebujejo globalno možnost transakcijskih plačil

Mastercard že poganja vodilna finančno-tehnološka podjetja, kot je digitalna banka N26. Pri tem so izjemno ponosni, da so v letu 2018 samo v Evropi podpisali sodelovanje z dodatnimi 6 podjetji FinTech. Tudi v prihodnje družba nadaljuje z dogovori s finančno-tehnološkimi podjetji, ki želijo uporabljati Mastercard vodilno tehnologijo.

 

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je družba za globalna plačila in tehnologijo. Upravlja najhitrejšo svetovno mrežo obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe Mastercard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse. Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na Engagement Bureau.

Spremljajte tudi Mastecard Slovenia Facebook in Instagram stran.

Marta Namačinski

PR Svetovalka //PR Consultant

+386 40 796 604

www.mayermccann.com

6. 6. 2019

Avtor

Administrator