Splošno

LEGENDARNE AVSENIKOVE VIŽE BODO ZADONELE V KRIŽANKAH

 

Ansambel Saša Avsenika v letošnjem letu slavi 10. obletnico. Potem, ko je konec lanskega leta stoječe ovacije požel v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, se sedaj seli še v kultne Plečnikove Križanke. Prihodnji petek, 14. junija bodo tako po ljubljanskih ulicah odzvanjale nepozabne Avsenikove melodije. Kot tovrstnemu narodnozabavnemu spektaklu pritiče, pa ansambel na odru tudi tokrat ne bo sam.

Ansambel Saša Avsenika bo okrogli jubilej skupaj z gosti proslavil v kultnih Križankah.

Del najlepših Avsenikovih skladb, ki so zaznamovale prvo dekado delovanja, bodo izvedli skupaj s SIMFONIČNIM ORKESTROM CANTABILE, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika, pridružil pa se jim bo tudi Sašov oče, GREGOR AVSENIK. Atoše ni vse. Medse bodo povabili tudi nekaj glasbenih gostov, s katerimi se je njihova pot križala v minulih desetih letih.

Ansambel bo z legendarnimi vižami bratov Avsenik občinstvo v topli junijski noči odpeljal na čarobno glasbeno popotovanje in poskrbel, da se bo vonj po gorenjskih travnikih in gorskih rožah za en večer preselil tudi v prestolnico.

AKREDITACIJE:

Prosimo, da se predstavniki medijev za akreditacije prijavite najkasneje do četrtka, 13. maja do 12. urena e-naslov:avi@avi.si. Število akreditacij je omejeno.

GRADIVO ZA MEDIJE

Več informacij:

7. 6. 2019

Avtor

Administrator