Splošno

PREMIERA TRETJE SEZONE SERIJE „DEKLINA ZGODBA“

Foto: HBO

(ang. „THE HANDMAID’S TALE“)

 

OD 6. JUNIJA NA HBO GO-ju

 

 

Ljubljana, 6. junij 2019

 

Od danes si lahko preko online video streaming storitve HBO GO, ogledate prve tri epizode nove sezone serije „Deklina zgodba“ (The handmaid’s tale), novi deli pa si bodo sledili vsak četrtek. Premiera na HBO kanalu bo 26. julija.

 

Po knjižni predlogi klasičnega romana avtorice Margaret Atwood zgodba prinaša življenje v distopični družbi Gilead, totalitarnem režimu, ki je bil nekoč znan kot Združene države Amerike. V luči okoljske katastrofe in ob čedalje nižjem številu rojstev Gilead vodi sprevržena fundamentalistična vlada, ki se skuša z vojaško politiko “vrniti k tradicionalnim vrednotam”. Kot ena redkih preostalih plodnih žensk je Offred (Elisabeth Moss) zaposlena kot dekla v gospodinjstvu Poveljnika (Joseph Fiennes) in pripada kasti žensk, prisiljenih v spolno podrejenost – v zadnjem obupanem poskusu režima, da bi vnovič poselili svet. V strašljivi družbi bližnje prihodnosti se mora Offred spretno prilagajati zahtevam Poveljnikov, se soočati z njihovimi krutimi ženami, domačimi sodelavkami in drugimi deklami. Vsakdo je lahko vohun za Gilead in Offred ima le en cilj: preživeti ter najti svojo hčer, ki so ji jo nekoč odvzeli.

 

Tretja sezona ima 13 epizod, obeležuje pa upor, v katerem vidno vlogo igra glavna junakinja. Upor je seveda usmerjen proti režimu v Gileadu, v katerem June še vedno živi, čeprav se je na koncu 2. sezone odločila s svojim otrokom pobegniti v Kanado. Zdaj se bo v skoraj nemogočih razmerah borila proti režimu. Presenetljiva ponovna snidenja, izdaje in potovanje v zastrašujoče srce Gileada, vse like prisili, da se postavijo zase. Vodi jih uporniška molitev: „Blagoslovljena naj bo borba“.

 

V glavnih vlogah so Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley in Bradley Whitford.

 

Izvršni producenti serije so Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman in Mike Barker.

 

Serija „Deklina zgodba“ je osvojila niz prestižnih nagrad, tudi dva Zlata globusa in kar 11 Emmyjev.

 

FOTOGRAFIJE V VISOKI RESOLUCIJI: https://filecloud.hbo.hu/url/hkil4hwjbpe3

 

 

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo  HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

 

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

 

HBO Adria d.o.o.

Tel.      +385 1 6681591

Fax:      +385 1 6681592

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.si

 

 

7. 6. 2019

Avtor

Administrator