Splošno

ŽE TRETJIČ ZAPOVRSTJO V ZDA ODHAJA DELEGACIJA POHIŠTVENIH PODJETIJ

 

V nedeljo, 9. junija, v Chicago, Združene države Amerike, odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po uspešno izvedenih delegacijah v letih 2017 (New York)in 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh). V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

V tokratni delegaciji bodo sodelovali predstavniki podjetij MURALES, DONAR, C.E.T.A., L.ASK, Mizarstvo FLORJANČIČ, NOKI-A ter Lesarskega grozda. Gre za profilirane ponudnike, večinamo z izkušnjami pri izvozu na trg ZDA, ki trg ZDA nagovarjajo z nišnimi, “high-end” ter contract izdelki in storitvami.

V ta namen bodo v Chicagu obiskali specializirani sejem industrijskega oblikovanjaNeoConin se na njem sestali s potencialnimi ameriškimi partnerji. Poleg tega bo organiziranih več poslovnih sestankov ter predstavitev poslovnega okolja ter trendov na področju pohištva.

Organiziran bo tudi sestanek s predstavniki slovenske poslovne skupnosti v Chicagu in njihovimi lokalnimi partnerji ter predstavniki tamkajšnjega Konzulata Republike Slovenije.

Gospodarsko delegacijo v New York, ki bo potekala med 9. in 13. junijem 2018, organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Lesarski grozd Slovenije in SPIRIT Slovenija, s finančno podporo Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Pri izvedbi dogodka aktivno sodelujeta tudi Veleposlaništvo RS V Washingtonu in Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda.

Mag. Tajda Pelicon Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije Služba za strateško komuniciranje in marketing Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana t:01 5898 136m:041 397 194 e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

7. 6. 2019

Avtor

Administrator