Splošno

12. Klovnbuf – festival sodobne klovnade in novega cirkusa → 15.–24. jinij 2019 // program

KLOVNBUF 12. festival sodobne klovnade in novega cirkusa Ljubljana l Vrhnika l MurskaSobota, 15.–24.junij 2019

Svet je danes hrup in kaos, nered, norost … cirkus. Vse nam je dovoljeno, pa nismo zares svobodni. Zato odprimo vrata v drug svet. Iz ponorele družbe pobegnimo v družbi cirkusantov. Za svet, ki ga ne moremo jemati resno, je rešitev le resna klovnada: umetnost, ki odpira vrata tudi tam, kjer jih ni. In odpira jih glasno, da se zatresejo vsiljene predstave o tem, kaj je res. Popelje nas v predstavo, kjer ni nič zares in je vse resnično: iz hrupa nastane glasba, iz kaosa cirkus. Odloputnimo ta vrata na ves glas, da zazveni Tišina: Tresk! Bum! Buf! Klovnbuf!

Mednarodni festival Klovnbuf bo s svojo že 12. izdajo razveseljeval gledalce vseh starosti in ponudil odličnost novocirkuških izdelkov na najvišji kakovostni ravni, s katero si panoga že vrsto let utira pot tudi na najuglednejše gledališke festivale po vsem svetu, obenem pa bo strokovni javnosti ponudil vpogled v najnovejše tokove novega cirskua in sodobne klovnade in nadaljnje raziskave. Glavni program se bo odvil v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana s predstavami, ki se vsebinsko spogledujejo z dramsko umetnostjo, poleg pa ponujajo še paleto cirkuških veščin in so zato zanimive tako za starejše občinsto kot šoloobvezne otroke in mladino ter tako izjemna priložnost za družinski obisk. Ker gre za vsebinsko in izvedbeno za visoko kakovostno raven, je novi cirkus tudi odlična odskočna deska za mlajše obiskovalce, da preko atraktivne izvedbe vstopijo v svet zahtevnejših umetniških vsebin in njihovemu doumevanju. Na prostem bo razveseljeval zlasti najmlajše, stroki pa nudil z rezidenčnmi programi, delavnicami, okroglimi mizami itn., izvrstno priložnost za druženje in mreženje.

12. Klovnbuf // napovednik

PROGRAM FESTIVALA

FOTO GRADIVO ZA OBJAVO

Copyright © *2019* *Zavod Bufeto*, All rights reserved. *zavodbufeto.com* *zavodbufeto@gmail.com* Urška Comino Odnosi z javnostmi E:ursaurska@gmail.com M: 031 357 965

11. 6. 2019

Avtor

Administrator