Splošno

13. junij: Posvet Digitalizacija kot motor bodoče gospodarske rasti v Sloveniji in CEE regiji

Vabilo medijem

Danes zmagujejo podjetja, ki znajo z uporabo informacijskih tehnologij ustvarjati vrhunsko uporabniško izkušnjo in učinkovito prilagajati poslovne modele. V primerjavi z zahodno Evropo imamo bazen odličnih talentov in visokotehnološka podjetja z vrhunskimi digitalnimi rešitvami.Slovenija za nov razvojni pospešek ne more računati na tradicionalne pospeševalce razvoja, s svojimi primerjalnimi prednostmi pa vse možnosti, da za motor bodočegospodarske rasti uporabi digitalizacijo.Pri McKinsey & Company ocenjujejo, da bi digitalizacija lahko zagotovila slovenskemu gospodarstvu dodatnih 2,1 milijarde evrov BDP do leta 2025.

Kako se Slovenija primerja z najboljšimi in kje so priložnosti za Slovenijo, da v polnosti izkoristi digitalizacijo za svoj hitrejši razvoj. O razlogih in konkretnih predlogih bomo mnenja soočili na posvetu DIGITALIZACIJA KOT MOTOR BODOČEGOSPODARSKE RASTI V SLOVENIJI IN CEE REGIJI, ki ga Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS organizira s partnerjem McKinsey& Company v četrtek, 13. junija ob 9. uri v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Udeležence bodo uvodoma nagovorili direktor GZS-ZITNenad Šutanovac,minister za gospodarski razvoj in tehnologijoZdravko Počivalšekin generalna direktorica GZSSonja Šmuc.Svetovalci iz McKinsey & Company bodo predstavili študijo “The Rise of Digital Challengers: How digitization can become the next growth engine for Slovenia and Central and Eastern Europe”, ki Slovenijo uvršča med “izzivalce” v regiji, ki še ne izkoriščajo potenciala digitalizacije v dovoljšni meri. Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo udeleženci razpravljali o tem, kaj bomo storili, da namesto “izzivalca” postanemo vodilni na področju digitalizacijein kakšne so priložnosti za naša podjetja. Več informacij o dogodku je napovezavi, o študiji panapovezavi. Spoštovani predstavniki medijev, v kolikor bi želeli s predstavnikom McKinsey& CompanyMilanom Mirjaničemimeti krajši intervju, vas prosimo, datosporočite najkasneje do srede, 12. junija, do 15. ure natajda.pelicon@gzs.si.Čas za možen intervju je tik pred dogodkom oz. takoj po njegovem zaključku.

Mag. Tajda Pelicon Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije Služba za strateško komuniciranje in marketing Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana t:01 5898 136m:041 397 194 e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

11. 6. 2019

Avtor

Administrator