Splošno

Državni mnogoboj 2019

Foto: ZTS

Letošnji državni mnogoboj se bo odvijal na Mirni od petka, 14. 6., do nedelje, 16. 6. 2019.Na njem taborniki iz vse Slovenije preizkušajo taborniška znanja in veščine terobenem osebnostno rastejo.

Državni mnogoboj 2019organizira Zveza tabornikov Slovenije in društvo tabornikov Rod mirne reke z Mirne. Letošnji se bo odvijalv športnem parku naMirniod petka, 14. 6., do nedelje, 16. 6. 2018.Namen tekmovanja je– poleg preverjanja taborniških znanj in veščin, ki so jih mladih osvajali med šolskim letom – predvsem podpora za razvoj mladega človeka,gradnja motivacije za nadaljnje poglabljanje znanja, promocija vseživljenjskega učenja, preživljanje prostega časa v naravi, graditev skupinskega duha, razvijanje občutka medsebojne pomoči in spoznavanje ter druženje vrstnikov iz cele Slovenije.

Panoge, v katerih udeleženci tekmujejo, se bodo izvajale v športnem parku in njegovi neposredni okolici. Poskrbljeno bo tudi za hrano in bivanje udeležencev, ki bodo taborili v šotorih.Pričakujemo okrog 450 udeležencev, od tega 50prostovoljcev-organizatorjev. Mladi bodo tekmovali v ekipah popetčlanov, razdeljeni v osemstarostnih kategorij.Panoge tekmovanja bodo različne glede na starostno skupino, udeleženci pa se bodo pomerili v postavljanju šotora iz šotorskih kril, premagovanju ovir, signalizaciji kratkega sporočila, orientaciji, postavljanju signalnega stolpa in ognja, v lokostrelstvu, šaljivih spretnostnih nalogah in še čem.

Dan, ko se bo največ dogajalo, jesobota, 15. junij med 8h in 17h, tako da vas v tem času prijazno vabimo v našo družbo, vendar vampriporočamo, da se glede obiska dogovoritez organizatorjem.Taborniški pozdrav,Rod mirne reke Mirna (organizator)Andrej Tratar041 406 330rmr.mirna@gmail.comZveza tabornikov SlovenijeZala Šmid040 662 122zala.smid@taborniki.si

 

12. 6. 2019

Avtor

Administrator